Annons

Kasabians frontman döms – slog sin sambo

Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tom Meighan. Arkivbild.
Tom Meighan. Arkivbild.Foto: Jonathan Short/AP/TT

Tom Meighan, sångare i det brittiska rockbandet Kasabian, lämnade på måndagen gruppen efter 23 år. Dagen efter dömdes han till 200 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat sin ex-sambo, skriver The Guardian.

Meighan har tidigare nekat till att ha attackerat sin ex-sambo och erkände först efter att ha visats en övervakningsfilm av händelsen. I videon ses sångaren bland annat slå sin ex-flickvän i ansiktet.

Annons

När det i går stod klart att 39-årige Tom Meighan lämnar Kasabian uppgav bandet i ett uttalande att man är överens om beslutet. "Tom har kämpat med personliga problem som har påverkat hans beteende under ganska lång tid", skriver bandet.

Sångaren ska nu "fokusera all sin energi på att få ordning på sitt liv igen".

För bara några veckor sedan sade Meighan i en intervju med Sky News att bandet börjat spela in sitt sjunde album tillsammans.

Det har inte framgått om Kasabian ska fortsätta som en trio eller om man ska hitta en ny sångare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons