Annons

Fler än 100 befaras döda i kinesiska oväder

Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En räddningsarbetare hjälper en man att ta sig över ett översvämmat område i den kinesiska provinsen Jiangxi.
En räddningsarbetare hjälper en man att ta sig över ett översvämmat område i den kinesiska provinsen Jiangxi.Foto: AP/TT

Fler än 100 personer har omkommit eller befaras ha omkommit efter de kraftiga regnoväder som plågat stora delar av södra och östra Kina de senaste dagarna.

I provinserna Guizhou, Anhui, Hunan och Hubei väntas rekordmycket regn falla under tisdagen. I Anhui har de värsta översvämningarna på 50 år registrerats.

Annons

Bara i Wuhan, staden där de första fallen av coronaviruset upptäcktes, föll 426 millimeter regn i söndags, rapporterar den statsstyrda tidningen China Daily.

Enligt uppgifter i statliga medier har drygt 13 000 räddningsarbetare mobiliserats för att hantera översvämningarna. Kinas krisberedskapsdepartement uppskattar de ekonomiska förlusterna till följd av ovädret till över 40 miljarder yuan, motsvarande drygt 50 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons