Annons

Wallace svarar Trump – med kärlek

Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Bubba Wallace. Arkivbild.
Bubba Wallace. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Nascarföraren Bubba Wallace svarar nu på kritiken från Donald Trump. USA:s president uppmanade i ett Twitter-inlägg Wallace att be om ursäkt sedan en snara som utretts som ett misstänkt hatbrott visat sig vara ett garagerep.

"Möt alltid hat som kastas mot dig med kärlek. Kärlek måste komma naturligt eftersom folk lär sig att hata. Även när det gäller hat som kommer från presidenten", skriver Wallace på Twitter enligt SVT.

Annons

Repliken kom sedan Trump undrat om ”Bubba Wallace bett om ursäkt till alla de stora Nascar-förarna och arrangörerna som stöttade honom, stod vid hans sida och var villiga att offra allt för honom, bara för att få reda på att det bara var en bluff?".

Repet hittades i Wallace garage under en tävling i Alabama i mitten av juni, den första efter att racingserien förbjudit sydstatsflaggan. En FBI-utredning slog fast att det inte handlade om något hatbrott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons