Annons

Zlatan målskytt i Milans galna vändning

Juventus hade 2–0 på ett tomt San Siro. Sedan kollapsade laget helt borta mot Milan.
Zlatan Ibrahimovic blev målskytt när de rödklädda vände och vann med 4–2 i Serie A-fotbollen.
– Jag vet inte om fansen har sett mig spela live för sista gången, säger 38-åringen om en eventuell fortsättning nästa säsong.
Publicerad 8 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Zlatan Ibrahimovic i en duell med Juventus Leonardo Bonucci i tisdagens match.
Zlatan Ibrahimovic i en duell med Juventus Leonardo Bonucci i tisdagens match.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Ibrahimovic gick som väntat in från start i tungviktsmötet med Cristiano Ronaldos Juventus. Svensken hade några chanser i första halvlek, till och med en boll i nät på tilläggstid före paus, men målet blev avvinkat för offside och ställningen var 0–0 i halvtid.

Då var det få som anade vad som komma skulle.

Annons

Efter det att stjärnfyllda Juventus – serieledare före Lazio och storfavorit till ännu en ligatitel – hade gjort både 1–0 och 2–0 under de första åtta minuterna i andra halvek, satte Ibrahimovic det viktiga 1–2-målet för Milan på straff i den 62:a minuten, kallt i vänstra hörnet. Det var svenskens femte ligamål den här säsongen.

– Jag är gammal, det är ingen hemlighet, men åldern är bara en siffra. Jag spelade mer i dag än i förra matchen, formen känns bra och jag försöker att hjälpa laget på alla sätt, säger Ibrahimovic enligt Football Italia.

Fyra minuter efter svenskens reduceringsmål kvitterade Franck Kessie till 2–2 för hemmalaget, framspelad av "Ibra".

Målexplosion

Av bara farten kom också 3–2, då inhopparen Rafael Leao snappade upp en boll på vänsterkanten, satte fart mot mål och rullade in ledningsmålet bakom en uppgiven Wojciech Szczesny i bortamålet.

Tre mål på fem minuter och Juventus var i brygga.

Mästarlaget, som jagar sin nionde raka ligatitel, återhämtade sig aldrig från chocken. I stället utökade Milans Ante Rebic till 4–2 med tio minuter kvar och Ronaldo – som hade en boll i nät på tilläggstid men blåstes av för offside – och hans gäng fick lämna San Siro med svansen mellan benen.

I Milan var glädjen enorm.

"All eloge till spelarna"

– All eloge till mina spelare. De visade en otrolig mentalitet och inställning, säger tränaren Stefano Pioli enligt Football Italia.

– Även i svåra stunder håller de ihop och fortsätter tro på det, därför belönades de med den här fina segern, fortsätter Pioli, vars framtid i klubben är osäker.

Enligt medieuppgifter kommer han att ersättas av tysken Ralf Rangnick nästa säsong.

Annons

– Jag tänker inte på framtiden. Jag tänker på nästa match, att få jobba med de här spelarna som ger mig så mycket, säger Pioli.

"Konstig situation"

Även "Ibras" framtid i klubben är osäker. På frågan om han kommer att stanna i Milan nästa säsong blir svaret hemlighetsfullt.

– Vi får se. Det är en månad kvar att njuta av, men det är en konstig situation som vi inte har kontroll över. Jag vet inte om fansen har sett mig spela live för sista gången. Läs mellan raderna, det är konstigt att spela bakom stängda dörrar. Om San Siro hade varit fullsatt hade det varit en fantastisk kväll, säger svensken.

Att Ibrahimovic fortfarande känner sig säker på sin kapacitet i klubben tycks det dock inte råda någon tvekan om.

– Jag är ordförande, spelare och tränare! Det enda negativa är att jag bara får betalt för att vara spelare. De har tur, om jag hade varit med ända från början av säsongen hade vi vunnit ligan, påstår han.

Att "Ibra" hjälper sina medspelare skriver målskytten Rafael Leao under på.

– Ibrahimovic ger mig alltid råd och hjälp, han sade att jag har talangen att göra skillnad här i Milan, säger 3–2-skytten.

Milan tog sin andra raka seger och går nu upp på femte plats i tabellen. Juventus är fortsatt etta, sju poäng före Lazio.

Simon Sjöstrand/TT

Susanna Persson Öste/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons