Annons

F1-bomben bekräftad: Alonso gör comeback

Nu är det bekräftat. Den dubbla världsmästaren Fernando Alonso gör F1-comeback. Han kommer att köra för Renault, stallet han tog sina titlar med 2005 och 2006.
Publicerad 8 juli 2020 • Uppdaterad 29 november 2021
Fernando Alonso gör comeback i Formel 1. Arkivbild.
Fernando Alonso gör comeback i Formel 1. Arkivbild.Foto: Michael Conroy

"Renault är min familj. Med dem har jag mina bästa formel 1-minnen med mina världsmästerskapssegrar. Men nu blickar jag framåt" säger Alonso i ett uttalande på F1:s hemsida.

Den 38-årige spanjoren övertar Daniel Ricciardos plats hos Renault och blir stallkamrat med Esteban Ocon. Australiern Ricciardo ska nästa år köra för McLaren.

Efter 17 år på toppnivå körde Alonso sitt senaste F1-lopp i Abu Dhabi 2018 (då för McLaren), innan han gav sig av i jakten på andra stora titlar i bilsportsvärlden. Efter att ha vunnit både Monacos F1-lopp och 24-timmarsloppet Le Mans saknar han "bara" en seger i Indy 500 för att fullfölja motorsportens "Triple Crown", något som brittiske legendaren Graham Hill är ensam om att ha lyckats med hittills.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons