Annons

Justitieministern kritiserar influerarfest

Justitieminister Morgan Johansson (S) coronakritiserar en uppmärksammad influerarfest – det är i sådana miljöer som smittan sprids, varnar han.
"Jag var på en fest som följde lagarna", kontrar Bianca Ingrosso, en av deltagarna.
Publicerad 9 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Bianca Ingrosso bemöter kritiken från Morgan Johansson: ""Jag var på en fest som följde lagarna". Arkivbild.
Bianca Ingrosso bemöter kritiken från Morgan Johansson: ""Jag var på en fest som följde lagarna". Arkivbild.Foto: Marc Femenia

Festen med kända influerare hölls i Båstad den gångna helgen och har uppmärksammats på sociala medier och i traditionella medier, som Aftonbladet.

Vid en pressträff under torsdagen uppgav justitieminister Morgan Johansson att det går att se en tendens i att man börjar slappna av lite för mycket vad gäller att hålla avstånd.

Annons

– Jag har till exempel sett rapporter om någon stor influencerfest i Båstad som det skrivits om i media, där det är uppenbart att man betett sig på ett sådant sätt som inte är lämpligt, säger Johansson.

Har antikroppar

En av deltagarna på festen i Båstad var influeraren Bianca Ingrosso, som har fått hård kritik efter att ha lagt upp en video från kvällen på sin youtubekanal. I ett sms till TT bemöter hon kritiken:

"Jag var på en fest som följde lagarna, och polisen var där och höll koll. Jag har även antikroppar och får befinna mig på dessa platser", skriver Bianca Ingrosso.

På festen fanns även influerare som Chloe Schuterman, Hanna ”Hannalicious” Friberg, Moa Mattsson och Lovisa Worge.

Ganska farliga

Morgan Johansson uppmanar alla att "hålla i" när det gäller restriktionerna, för att hindra spridning av coronasmittan.

– Det är djupt olämpligt med de här stora festerna när man hamnar väldigt nära varandra. Det är precis i de här miljöerna som smittan sprids, säger Johansson.

Han tillägger att det är olämpligt både för dem som deltar och för de signaler det sänder ut till allmänheten.

– Den här typen av stora samlingar eller stora fester kan i längden visa sig vara ganska farliga om de bidrar till att smittspridningen ökar, säger Johansson.

Peter Wallberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons