Annons

Mourinhos kritik: "De kan inte fotboll"

Tottenhams tränare José Mourinho försvarar mittfältaren Eric Dier som straffats för att ha konfronterat en supporter.
Portugisen anser att de beslutande inte kan fotboll.
– De tillhör inte den här världen, säger han.
Publicerad 9 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tottenhams manager Jose Mourinho.
Tottenhams manager Jose Mourinho.Foto: Richard Heathcote

Dier stängs av fyra matcher och får betala motsvarande drygt 460 000 kronor i böter för att ha jagat och konfronterat en supporter på läktaren i samband med FA-cupmatchen mot Norwich i mars.

Mourinho tycker att det engelska fotbollsförbundet (FA) tog ett felaktigt beslut.

Annons

– Min känsla är att i majoriteten av de här fallen skyddas inte fotbollen av de mäktiga som inte tillhör den här världen, säger portugisen.

– De kan inte fotboll och det är väldigt, väldigt svårt att ha ansvar för något när du inte har en aning om den värld som du ska leda.

Dier sade till FA att han hoppade upp på läktaren för att försvara sin yngre bror som bråkade med supportern, men FA ansåg att Dier själv agerat hotfullt.

Supportern har bett Dier om ursäkt, säger Mourinho.

– Jag vill väldigt gärna ha tillbaka supportrar på läktarna. Även den här supportern – särskilt eftersom supportern fick möjlighet att träffa spelaren, be om ursäkt och förstå att vi visserligen är välbetalda men inga robotar, säger Mourinho.

– Det var en bra möjlighet för supportern att förändra sig.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons