Annons

Manchester Citys CL-öde avgörs på måndag

På måndag kommer det definitiva beskedet om hur det blir med Manchester Citys vara eller inte vara i Champions League de två kommande säsongerna.
Publicerad 10 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Pep Guardiola, här tillsammans med högerbacken Kyle Walker, hoppas att Manchester City spelar i Champions League till hösten.
Pep Guardiola, här tillsammans med högerbacken Kyle Walker, hoppas att Manchester City spelar i Champions League till hösten.Foto: Oli Scarff/AP/TT

Det meddelar idrottens skiljedomstol Cas som har hand om ärendet efter att Premier League-klubben överklagat ett tidigare beslut från Uefa.

Det europeiska fotbollsförbundet meddelade den 14 februari att Manchester City stängs av från spel i Champions League i två år på grund av brott mot det finansiella regelverket Financial Fair Play. City anklagades för att inte ha samarbetat när klubben varit under utredning och bötfälldes dessutom med 30 miljoner euro, cirka 311 miljoner kronor.

Annons

Utan spel i Champions League säsongerna 2020–2021 och 2021–2022 riskerar Manchester City att gå miste om uppemot 100 miljoner pund (över en miljard kronor) i bland annat prispengar och tv-intäkter, skriver Reuters.

Tidigare under fredagen meddelade Manchester City-tränaren Pep Guardiola att han tror på en friande dom från Cas.

– Vi är redo. Jag har mycket förtroende och tillit till att vi ska tillåtas spela i Champions League, vi vill vara med på planen dessa år, säger spanjoren enligt Reuters.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons