Annons

Antonios fyra sköt Norwich ur Premier League

Norwich åker ur Premier League. Det står klart efter att nykomlingen förlorat måstematchen hemma mot West Ham med 0–4.
Publicerad 11 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Norwichs Max Aarons deppar efter att West Ham vunnit med 4–0 och skjutit nykomlingen ur Premier League.
Norwichs Max Aarons deppar efter att West Ham vunnit med 4–0 och skjutit nykomlingen ur Premier League.Foto: Alex Pantling/AP/TT

Mittfältaren Michail Antonio gjorde samtliga av bortalagets fyra mål och sköt 16:e-placerade West Ham närmare ett säkrat kontrakt i högstadivisionen. Nedflyttningskonkurrenten Watford, på 17:e plats i tabellen, besegrade å sin sida Newcastle med 2–1 på hemmaplan.

Norwich vann andravisionen Championship förra säsongen men åker nu ur Premier League redan efter en säsong. Med tre omgångar kvar, och nio poäng att spela om, har jumbolaget 21 poäng. Till West Ham och Watford, båda på 34 poäng, är det ointagliga 13 poäng.

Annons

Bournemouth och Aston Villa, i tabellen på 18:e respektive 19:e plats med 27 och 28 poäng samt en omgång mindre spelad, har fortfarande chansen att undvika nedflyttning.

Klara mästarna Liverpool fick nöja sig med en poäng denna dag. Man mötte Burnley hemma på Anfield och det var Liverpool som inledde målskyttet. Andrew Robertson nickade in 1–0 i den 34:e minuten men i den 70:e minuten kvitterade Burnley genom Jay Rodriguez.

Liverpool ligger i och med dagens resultat på 93 poäng. Mästarna har nu tre matcher på sig att nå Manchester Citys rekord på 100 poäng på en säsong.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons