Annons

Fler ville cykla under coronavåren

Inrikes • Publicerad 11 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Försäljningen av cyklar har ökat kraftigt i samband med coronakrisen, rapporterar SVT Nyheter. Arkivbild.
Försäljningen av cyklar har ökat kraftigt i samband med coronakrisen, rapporterar SVT Nyheter. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Försäljningen av cyklar har ökat kraftigt i samband med coronakrisen, rapporterar SVT Nyheter.

På cykelkedjan Sportson, som har 25 butiker i Sverige, har försäljning av cyklar ökat med drygt 30 procent jämfört med förra våren.

Annons

– Vi såg en jättebrant kurva ungefär samtidigt som Anders Tegnell pratade om den branta smittkurvan vecka 10, säger Jonas Holtbo, marknadscef på Sportson, till SVT.

Främst märker man av en ökad försäljning på elcyklar, säger Holtbo.

Även på sportkedjan XXL har försäljningen av cyklar ökat kraftigt under våren, jämfört med samma period förra året. Antalet sålda mountainbikes har ökat med 60 procent.

– Det sticker ut rejält. Vi säljer mer cyklar av alla sorter, men det verkar vara många som lockas att ta upp cyklingen som ett fritidsintresse. Många har nog insett att vi kommer att vara kvar i Sverige i sommar, säger Anders Andrén, pressansvarig, till SVT.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons