Annons

Möller regisserar Gyllenhaal i thriller

Publicerad 11 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Jake Gyllenhaal ska både agera och producera filmatiseringen av Snow blind. Arkivbild.
Jake Gyllenhaal ska både agera och producera filmatiseringen av Snow blind. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Regissören Gustav Möller kommer att ta sig an filmatiseringen av serieromanen Snow blind, skriver Deadline.

Berättelsen handlar om tonåringen Teddy som bor i en sömnig småstad i Alaska. När han lägger upp en bild av sin pappa på nätet får han snart veta att familjen ingår i ett vittnesskyddsprogram och bilden lockar snart flera oväntade personer till staden.

Annons

Enligt uppgifter ska både Jake Gyllenhaal och Gustav Möller ha skrivit på och projektet blir Möllers engelskspråkiga filmdebut.

Thrillern är skriven av Ollie Masters och ritad av Tyler Jenkins och publicerades första gången 2015 av BOOM! Studios, ett amerikansk serietidnings- och romanförlag.

Manus skrivs just nu av Patrick Ness, som även skriver på manuset för Flugornas herre, för Warner Bros, med regissören Luca Guadagnino.

Sex produktionsbolag var med och slogs om kontraktet, som till slut tillföll Apple studios. Producenter för filmen blir Jake Gyllenhaal själv tillsammans med BOOM! Studios.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons