Annons

Västerås Summer Meet 2020 ställs in

Bilträffen Västerås Summer Meet ställs in helt och hållet i år på grund av coronapandemin.
– Det känns ju rent utsagt förjävligt, säger träffansvarige Klas Brink.
Publicerad 12 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
På grund av coronaviruset och restriktionerna som införts ställer arrangören in den årliga bilträffen 2020. Arkivbild.
På grund av coronaviruset och restriktionerna som införts ställer arrangören in den årliga bilträffen 2020. Arkivbild.Foto: Conny Sill n/TT

I maj flyttades den årliga bilträffen fram från juli till augusti, men under söndagen meddelade arrangören att eventet ställs in helt i år.

– Det är väldigt tråkigt, men det finns ingen annan väg. Vi kan ju inte genomföra det här under de restriktioner som finns i dag, det är praktiskt taget omöjligt, säger Klas Brink, träffansvarig.

Annons

Västerås Summer Meet är, enligt egen utsago, en av Europas största bilträffar och samlar över 100 000 besökare och veteranbilsentusiaster ett normalt år. Förhoppningen var först att restriktionerna skulle ha lättat i augusti, men när man märkte att så inte skulle bli fallet fanns inget alternativ.

– Det är ett svårt beslut, men vi kan ju inte bryta mot Folkhälsomyndighetens restriktioner och i och med det är det inget svårt beslut att fatta. Vi tänker inte bidra till att riskera folks hälsa.

I stället satsar arrangören på att hålla träffen i juli 2021.

– Det är få som förköper biljetter, men har man gjort det kommer man antingen kunna använda dem nästa år eller få pengarna tillbaka, säger Klas Brink.

Linnéa Wannefors/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons