Annons

Artister kräver tydligare coronaregler

Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
I det öppna brevet uppmanar artisterna de ansvariga politikerna att förtydliga coronareglerna kring folksamlingar. Arkivbild.
I det öppna brevet uppmanar artisterna de ansvariga politikerna att förtydliga coronareglerna kring folksamlingar. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

173 musiker, scenarbetare och artister vill se tydligare coronaregler kring folksamlingar. I ett öppet brev ifrågasätter de vad de menar är skillnader mellan olika branscher, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

”Vi ser fulla krogar, uteserveringar och överfulla badstränder och gräsmattor. Samtidigt går musiker, scenarbetare och artister på knäna och krisstödet räcker inte”, skriver undertecknarna.

Annons

Brevet, som är riktat till både kultur- och demokratiminister Amanda Lind och justitieminister Morgan Johansson, är undertecknat av bland annat Markus Krunegård och Loulou LaMotte.

Förra veckan spådde Folkhälsomyndigheten att reglerna som förbjuder folksamlingar på över 50 personer kommer att stå fast hela sommaren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons