Annons

Bioräddaren "Tenet" lär skjutas upp – igen

Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
John David Washington i en scen ur "Tenet". Arkivbild.
John David Washington i en scen ur "Tenet". Arkivbild.Foto: Melinda Sue Gordon/Warner Bros/AP/TT

Det är tuffa tider för biografindustrin på grund av coronapandemin. Och fler tråkiga nyheter ser ut att vara på ingång – Christopher Nolans "Tenet", som skulle bli sommarens stora biofilm, kommer troligtvis att skjutas upp en tredje gång.

Amerikanska biografer har sett "Tenet" som en räddare i nöden. Men filmtidningen Variety skriver nu att det lär dröja ytterligare innan spionthrillern går upp på vita duken.

Annons

"Tenet" skulle först ha haft premiär den 17 juli. Den sköts sedan upp till den 31 juli och nu senast till den 12 augusti.

Enligt branschanalyser som Variety tagit del av är det dock föga troligt att det blir någon premiär i augusti. En orsak är det långsamma öppnande av den stora marknaden New York där det fortfarande inte finns någon plan för när biograferna kan öppna – en annan är det ökande antalet covid19-fall i Texas, Florida och Kalifornien.

Christopher Nolan har tidigare gjort storfilmer som "Interstellar", "Inception", "Dunkirk" och Batman-trilogin med Christian Bale i huvudrollen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons