Annons

Jack Ma har sålt aktier för 75 miljarder

Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Jack Ma har på ett år sålt Alibaba-aktier till ett värde av motsvarande 75 miljarder kronor. Arkivbild.
Jack Ma har på ett år sålt Alibaba-aktier till ett värde av motsvarande 75 miljarder kronor. Arkivbild.Foto: Thibault Camus AP/TT

Den kinesiska e-handelsmogulen Jack Ma har minskat sitt ägande i Alibaba Group Holding till 4,8 procent från tidigare 6,2 procent, enligt en årsredovisning. Han har därmed under året sålt aktier för omkring 8,2 miljarder dollar (motsvarande 75 miljarder kronor), beräknat utifrån Alibaba-aktiens aktuella kurs.

Jack Mas minskade ägande följer på det att han i september i fjol klev av som styrelseordförande i Alibaba för att fokusera på välgörenhetsverksamhet.

Annons

Alibaba anger inget snittpris för aktierna som Jack Ma sålt, men koncernens aktie har under året lyft med cirka 40 procent, med draghjälp från stark tillväxt för e-handel trots att Kinas ekonomi bromsat in i coronakrisen.

Rättelse: Jack Mas ägarandel för ett år sedan var 6,2 procent, inget annat, och han har därmed sålt Alibaba-aktier för motsvarande 75 miljarder kronor sedan dess.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons