Annons

Neuer i blåsväder efter barsång

Tyska landslagets och Bayern Münchens kapten Manuel Neuer har hamnat i blåsväder för att ha sjungit i en bar under semestern i Kroatien.
Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer. Arkivbild.
Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer. Arkivbild.Foto: Andreas Gebert/AP/TT

Inte för hur han sjöng utan för att sången har kopplingar till högernationalism. Sången "Lijepa li si" ("Du är vacker") sjungs av den kontroversiella kroaten Marko Perkovic, känd som Thompson. Han är känd för sina sympatier för Kroatiens pronazistiska regim under andra världskriget.

Den tyske fotbollsmålvakten, som är på semester vid Adriatiska havet, har inte själv kommenterat videon där han sjunger. Hans personliga tränare säger dock till tidningen Bild att Neuer inte förstår kroatiska. Tidningen Focus säger att det var naivt av Neuer att tro att inte videon skulle nå medierna, men att det vore att gå för långt att tro att Neuer sympatiserar med kroatiska nationalisters idéer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons