Annons

Storaffär inom tekniksektorn i USA

Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Analog Devices utmanar med köpet av Maxim Integrated Products stora halvledartillverkare som Texas Intruments. Arkivbild.
Analog Devices utmanar med köpet av Maxim Integrated Products stora halvledartillverkare som Texas Intruments. Arkivbild.Foto: Paul Sakuma AP/TT

Massachusetts-baserade Analog Devices, en stor halvledartillverkare, köper den Kalifornien-baserade konkurrenten Maxim Integrated Products för omkring 21 miljarder dollar (motsvarande 193 miljarder kronor). Affären blir den största hittills i USA i år och stärker Analogs ställning inom teknik till fordonssektorn och 5G-kretsar.

Analog får med förvärvet ett marknadsvärde på cirka 68 miljarder dollar, vilket gör att bolaget tar upp kampen om tronen på halvledarmarknaden med stora bjässar som Texas Instruments.

Budet har en premie på cirka 22 procent jämfört med Maxim-aktiens stängningskurs på Nasdaqbörsen i fredags.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons