Annons

Talib Kweli släpper nytt – via Patreon

Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Talib Kweli låter fansen prenumerera på hans nya album. Arkivbild.
Talib Kweli låter fansen prenumerera på hans nya album. Arkivbild.Foto: Jean-Christophe Bott/AP/TT

Rapparen Talib Kweli väljer att släppa sitt nya album via prenumerationstjänsten Patreon. Fans kommer att kunna välja bland prenumerationer i olika prisklasser för att få tillgång till materialet – grundkonceptet är dock att Talib Kweli kommer att släppa en låt i månaden, skriver Rolling Stone.

Patreon är en populär tjänst bland upphovsmän som tillhandahåller material via internet, såsom poddare, vloggare och musiker. Välkända artister som Ani DiFranco och Kimbra har använt sig av tjänsten men enligt Variety är Talib Kweli den största artisten hittills som ger ut ett helt album via Patreon.

Annons

När rapparen var som störst, under 00-talet, hade han flera album som nådde topp 20 på den amerikanska albumlistan – däribland "Eardrum", som gick rakt in som tvåa 2007.

Talib Kweli har genom åren ofta hyllats för sin raptalang – bland annat av hiphopmogulen Jay-Z. På låten "Moment of clarity" från 2003 rappar Jay-Z de klassiska raderna:

"If skills sold, truth be told, I'd probably be lyrically Talib Kweli."

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons