Annons

Hollywood sörjer "Glee"-stjärnan Naya Rivera

Vänner och kollegor sörjer den 33-åriga skådespelaren Naya Rivera, som hittades död under måndagen efter en förmodad drunkningsolycka.
"Hennes briljans och humor var oöverträffad", skriver "Glee"-kollegan Chris Colfer på Instagram.
Publicerad 14 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Naya Rivera sörjs av kollegor och vänner i Hollywood. Arkivbild.
Naya Rivera sörjs av kollegor och vänner i Hollywood. Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

Efter att polisen bekräftat att den kropp man hittat i sjön Lake Piro, norr om Los Angeles, tillhörde skådespelaren Naya Rivera, fylldes sociala medier av minnesord och hyllningar.

"Vila i frid, Naya Rivera. Din rollfigur var banbrytande för queera tjejer som inte kommit ut ännu (som jag själv, vid tidpunkten) och öppet queera tjejer, och din ambition och prestation var inspirerande för latinokvinnor över hela världen", skriver artisten Demi Lovato på Instagram.

Annons

Naya Rivera blev känd i rollen som cheerleadern Santana Lopez i musikalserien "Glee", som sändes i sex säsonger 2009-2015.

"Glee"-vänner samlades

Strax efter att Riveras kropp hittats samlades flera av de skådespelare som medverkade i "Glee" på stranden vid sjön. Amerikanska nyhetsmedier fångade gruppen på bild, hållandes varandras händer.

Rivera försvann den 8 juli, efter att hon och hennes fyraåriga son Josey åkt ut på en båttur på sjön. Sonen hittades sovandes i båten, oskadd men medtagen.

"Nu mer än någonsin måste vi lyfta hennes familj och vänner och särskilt Josey! Mina tankar går till dem. Josey du är verkligen älskad av varje enskild person som älskar din mamma!", skriver "Glee"-kollegan Alex Newell på Twitter.

Andra bortgångna kollegan

Produktionsbolaget som skapade "Glee" sörjer också den bortgångna skådespelaren.

"Naya var en grym talang som hade så mycket mer att ge och det här är en sådan hemsk tragedi. Vi är evigt tacksamma för den oförglömliga insats hon gjorde i "Glee", från det första avsnittet till det sista", skriver 20th Century Fox TV på Twitter.

De senaste åren har Rivera medverkat i både film och tv. Hon har bland annat synts i "RuPaul's drag race" och dramaserierna "Devious maids" och "Step up".

"Hon var så självständig och stark och tanken på att hon inte är här är något jag inte kan ta in. Hon var den mest snabbtänkta person jag någonsin träffat", skriver "Glee"-skådespelaren Kevin McHale på Instagram.

Det här är inte första gången "Glee"-ensemblen drabbas av en plötslig förlust. För exakt sju år sedan, den 13 juli 2013, hittades skådespelaren Cory Monteith död på sitt hotellrum i Vancouver efter en överdos.

Elina Perdahl/TT

Sheriff Bill Ayub under den presskonferens där man bekräftade att man hittat Naya Riveras kropp.
Sheriff Bill Ayub under den presskonferens där man bekräftade att man hittat Naya Riveras kropp.Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons