Annons

Man blev huggen efter påkörning i Linköping

Publicerad 14 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man i Linköping fördes till sjukhus sedan han misshandlats efter att ha blivit påkörd av en bil under måndagen. Arkivbild.
En man i Linköping fördes till sjukhus sedan han misshandlats efter att ha blivit påkörd av en bil under måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som blev påkörd i Linköping på måndagen och sedan attackerad, blev huggen med ett vasst föremål, rapporterar SVT Nyheter Öst.

Det var strax innan lunch på måndagen som mannen i 45-årsåldern i Linköping fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd. Enligt uppgifter till medier hade han också blivit knivskuren, men vid tillfället ville polisen inte gå in i detalj på vilket sätt.

Annons

Nu bekräftar vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors för SVT att mannen höggs med ett vasst föremål.

Vittnesmål och uppgifter om den misstänkte förarens bil gjorde att polisen fick fram ett namn och kunde gripa en man i 25-årsåldern som nu misstänks för mordförsök. Gripandet skedde i Örebro län.

Mannen fördes till Linköping för förhör, och anhölls av åklagare senare under måndagen.

Den påkörde mannen skadades allvarligt men polisen har kunnat hålla förhör med honom på sjukhuset.

Det är ännu oklart hur den gripne mannen ställer sig till anklagelserna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons