Annons

Delta laddar för stora neddragningar

Publicerad 15 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Flygbolaget Delta Air Lines har liksom konkurrenter tvingats parkera stora delar av flygplansflottan i coronakrisens spår. Arkivbild
Flygbolaget Delta Air Lines har liksom konkurrenter tvingats parkera stora delar av flygplansflottan i coronakrisens spår. ArkivbildFoto: Charlie Riedel AP/TT

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines tar en engångspost på tre miljarder dollar (motsvarande drygt 27 miljarder kronor) för att hantera kostnader för uppsägningar och omstruktureringar i coronakrisen.

Delta hade 2019 drygt 91 000 anställda, varav cirka 17 000 nu gått med på att lämna sin anställning i utbyte mot ett avgångsvederlag. Sedan tidigare är över 45 000 av Deltas anställda korttidspermitterade.

Annons

Flygbolaget redovisade i tisdags en förlust justerad för jämförelsestörande poster på 2,8 miljarder dollar för årets andra kvartal, med ett ras för passagerarintäkterna på 94 procent.

Intäkterna under tredje kvartalet antas hamna på 20–25 procent av fjolårets nivåer, enligt bolagets prognos.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons