Annons

Fördel Chelsea i kampen om Europaplatserna

Chelsea tog tre tunga poäng i kampen om en plats i höstens Champions League. Hemma mot jumbon Norwich blev det 1–0 och efter matchen syntes mer lättnad än glädje över segern.
– Tre poäng var det viktigaste i kväll och vi är lättade nu, säger matchvinnaren Giroud till Sky Sports.
Publicerad 15 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Chelseas Olivier Giroud gratuleras av lagkamraterna efter sitt mål mot Norwich.
Chelseas Olivier Giroud gratuleras av lagkamraterna efter sitt mål mot Norwich.Foto: Richard Heathcote

Striden om Europaplatserna är tillspetsad i Premier League, och lär pågå långt in i sista omgången.

Mot redan nedflyttningsklara Norwich var en seger därför nödvändig för Chelsea, och den kom efter att Olivier Giroud nickat bollen i nät på övertid i första halvlek.

Annons

– Jag missade en hel del som jag inte brukar missa och tappade lite självförtroende, men jag höll mig skärpt och behöll tålamodet, säger Giroud efter matchen.

Sämre målskillnad

Londonlaget har nu två matcher kvar på ligasäsongen, och med en match mer spelad har laget fyra poäng mer än huvudkonkurrenterna Leicester och Manchester United. Chelsea har betydligt sämre målskillnad är konkurrenterna men ett trumfkort på handen – i sista omgången möts just Leicester och Manchester United.

Då lär Chelsea å andra sidan inte kunna förlora mot Wolverhampton, som med på papperet två enklare matcher före den kampen inte heller kan räknas bort. Dessutom jagar Sheffield United bakifrån. Även Tottenham, Arsenal och Burnley har åtminstone teoretiska chanser att ta en Europaplats.

"Fokusera på oss"

– Det är svårtippat och tabellen är väldigt jämn. Jag vill inte säga något överilat nu, vi ska fokusera på oss själva och det som är kvar, säger Chelsea-tränaren Frank Lampard till Sky, som var mer nöjd över poängen än spelet.

– Det var okej. Resultatet var det viktiga i kväll. Vi lät dem inte komma till några chanser, vi gjorde ett mål men borde ha gjort fler. Men tre poäng var allt i kväll. Men det var inte lätt där ute, det är nervöst.

Martin Yngve/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons