Annons

Gitarrjätte ger hittelön för saknade dokument

Publicerad 15 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Gibson har tillverkat gitarrer sedan 1894, och är sedan dess ett av världens mest framstående gitarrmärken. Arkivbild.
Gibson har tillverkat gitarrer sedan 1894, och är sedan dess ett av världens mest framstående gitarrmärken. Arkivbild.Foto: Mark Bugnaski/AP/TT

Det klassiska gitarrföretaget Gibson erbjuder en hittelön på drygt en halv miljon kronor till den som hjälper dem att hitta en uppsättning dokument som varit försvunna i 30 år.

Det man letar efter är fraktregistren från åren 1959-1960, som visar alla gitarrer som fraktats under de specifika åren. Dokumenten ska senast ha setts i Michigan i norra USA.

Annons

"Även om de framstår som dammiga gamla böcker för andra, är de här registren en del av vår historia, vårt dna och vårt ikoniska förflutna. De här fraktböckerna innehåller fraktinformation om de mest värdefulla gitarrerna i historien", säger Cesar Gueikian på Gibson i ett pressmeddelande.

Den som lämnar tillbaka registren får en belöning på 59 000 dollar. Företaget lovar att inte ställa några följdfrågor till den person som ger sig till känna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons