GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inte bra – men inte så illa som fruktat

Läget inför Djurgårdsmatchen är ... inte bra, men inte så illa som fruktat. Vittsjö ser ut att lyckas skramla ihop en trupp med tre avbytare.
Fotboll • Publicerad 15 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Vittsjös tränare Thomas ”Cato den äldre” Mårtensson.
Vittsjös tränare Thomas ”Cato den äldre” Mårtensson.Foto: Stefan Sandström

13 utespelare är ju egentligen för lite när det handlar om allsvensk match, men med tanke på hur mycket skador (och nu även Clara Markstedts avstängning) ställt till det för Vittsjö i säsongsinledningen kunde det varit betydligt värre.

– Vi har 13 spelare och som det är så är det ... bra. Det gäller att ta det som det kommer, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Markstedt fick rött kort senast mot KDFF och är inte med mot Djurgården i kväll. Långtidsskadade Alexandra Benediktsson och Tove Almqvist saknas också, liksom hälskadade Mie Leth Jans.

Hed kanske kan spela

Ebba Hed byttes ut knäskadad i derbyt, men där är prognosen bättre än befarat. Hed fanns med på bussen till Stockholm och kan vara aktuell för spel.

– Hon har undersökts och de gjorde bedömningen att hon inte behöver en magnetröntgen. Så det låter bättre än väntat, de tror inte att de ska vara något allvarligt. Hon ska prova på uppvärmningen, sen får vi se, säger Mårtensson.

Målvakten Sabrina D’Angelo, straffhjälte i derbyt, kan missa Djurgårdsmatchen. D‘Angelo har skadeproblem och ska undersökas på nytt. Om D’Angelo inte kan stå vaktar Shannon Lynn Vittsjömålet.

Sandra Adolfsson, Nellie Persson och Johanna Andersson haltade stundtals betänkligt i slutet av KDFF-matchen.

– Men där är det grönt. Eller så grönt det kan bli i dessa tider, de är spelklara, säger Mårtensson om den centrala trion.

När räknar ni med att kunna använda Emily Gielnik (nyförvärvet från Australien)?

– Det tar minst en och en halv vecka till, säger Mårtensson.

Varnar för Schough

Vittsjö satte sig på bussen till Stockholm på tisdagseftermiddagen och ikväll (onsdag) är det match mot Djurgården på Stockholms stadion.

– Djurgården ser starkare ut fysiskt i år. Och de har Olivia Schough, säger Mårtensson om motståndet.

– Det som är positivt är att vi får spela på riktigt gräs igen.

Redan sex baklängesmål

I fjol släppte Vittsjö in 13 mål på en hel säsong – i år har det redan blivit sex baklängesmål på bara tre matcher.

Vad säger du om ert försvarsspel?

– Det är som jag sagt tidigare: relationer byggs under lång tid. Det tar tid att bygga ihop det, det räcker inte med två träningsmatcher, säger Mårtensson.

Thomas ”Cato den äldre” Mårtensson

Redan i maj rapporterade Norra Skåne att Thomas Mårtensson ville stänga Allsvenskan för nedflyttning. Och den åsikten står han fast vid.

– Det hade varit det mest humana att göra det tidigt, säger Mårtensson och menar att klubbar i värsta fall riskerar både ekonomi och spelarnas hälsa för att försöka hänga kvar detta coronaår.

– Under försäsongen fick vi aldrig möjlighet att ta en månads vila och ladda ordentligt, vi tvingades träna på eftersom det hela tiden kom nya besked. Sen drog matcherna igång med tight spelschema.

– Man hade kunnat stänga för nedflyttning utan att förändra seriepyramiden, det hade varit perfekt läge att flytta upp två lag och utöka Allsvenskan.

Efter att i maj ha sagt till Norra Skåne att han vill stänga ligan har Mårtensson den senaste tiden fått upprepa sina synpunkter på olika håll. Det har fått Mårtensson att tänka på – Cato den äldre (romersk senator, 234 f.Kr-149 f.Kr).

– Han lär ju ha avslutat alla sina tal i senaten med att säga ”för övrigt anser jag att Karthago bör förstöras”. Jag får köra en variant på det och alltid avsluta med ”för övrigt anser jag att ligan bör stängas”.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.