Annons

Klättrare döda efter olycka i franska alperna

Publicerad 15 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Flera personer har mist livet i olyckor i franska alperna. På bilden en tidigare räddningsinsats i Chamonixdalen.
Flera personer har mist livet i olyckor i franska alperna. På bilden en tidigare räddningsinsats i Chamonixdalen.Foto: AP/TT

En nederländsk man i 40-årsåldern och en fransk kvinna i 30-årsåldern har omkommit i en klättringsolycka i Chamonixdalen i franska alperna, uppger lokal räddningstjänst.

De bägge bergsbestigarnas kroppar hittades på tisdagen. De tros ha fallit från en populär klättringsled, men orsaken till olyckan är ännu oklar.

Annons

På tisdagen miste även en 71-årig vandrare livet efter ett fall nära toppen av drygt 2 400 meter höga Mont de Grange, nära gränsen till Schweiz.

Varje år strömmar tiotusentals klättrare, vandrare och turister till de bildsköna franska alperna och trots myndigheternas varningar om att väggar och leder inte ska underskattas sker varje säsong dödsolyckor.

Förra veckan noterades säsongens första dödsfall på Mont Blanc, Västeuropas högsta topp, när en 65-årig man i anslutning till nedstigningen från berget störtade och föll omkring 500 meter.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons