Annons

Utvecklarna hoppar över den nya generationen

Publicerad 21 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Om Victor Hedman vill spela som sig själv på nästa generations konsoler får han vänta till nästa år innan det kommer ett optimerat "NHL"-spel från Electronic Arts. Arkivbild.
Om Victor Hedman vill spela som sig själv på nästa generations konsoler får han vänta till nästa år innan det kommer ett optimerat "NHL"-spel från Electronic Arts. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det blir inget exklusivt "NHL 21" till nästa generations konsoler när Playstation 5 och Xbox series X släpps senare i år. Det meddelar utvecklarna Electronic Arts (EA) på sin hemsida.

Anledningen stavas delvis corona och den pågående pandemin som gör att spelet skjuts fram från tänkt release i september till oktober, men utvecklarna vill även "lägga till nya saker i spelet snarare än att lägga kraft på att optimera det för ny konsolteknologi".

Annons

"NHL 21" kommer vara spelbart till PS5 och Xbox series X tack vare konsolernas bakåtkompatibilitet, men inte optimerat för systemen.

Relativt lite har hittills visats upp från EA:s årliga sporttitlar men enligt utvecklarna kommer mer info om "NHL 21" i slutet av augusti.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons