Annons

Inbrott i danslokal: ”Märkliga saker är borta”

I fredags kväll hade Hässleholms Pole haft dansklasser i sin studio på Skolgatan 11. När det morgonen efter är dags för yoga, dyker instruktören Marie Samevik upp i god tid för att öppna lokalen inför dagens aktivitet. Väl inne märker hon att någon brutit sig in.
Hässleholm • Publicerad 27 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Marie Samevik och Ulrika Luckabauer på Hässleholm Pole.
Marie Samevik och Ulrika Luckabauer på Hässleholm Pole.Foto: Sofia Åström

– Jag ser att dörren redan är öppen och att det är tänt inne i lokalerna. Så jag går in och ropar för att se om det är någon där, säger Marie Samevik.

Soffkuddarna vid entrén ligger slängda på golvet och kylskåpsdörren i det lilla köket står vidöppet. I danssalarna ligger det saker och skräp över i stort sett hela golvet.

Annons

– Då förstod jag att det varit inbrott, så jag gick ut ur studion och ringde till polisen och till Ulrika, säger Marie Samevik.

Ulrika Luckabauer, som drivit Hässleholms Pole i lokalerna sedan januari i år, tar sig snabbt till platsen.

– Jag fotograferade allt. Sedan fick vi förstås ställa in yogaklassen för att städa, säger hon och tillägger att inbrottet bör ha skett någon gång på natten mellan fredag och lördag.

Genast börjar de titta igenom sina saker för att få en bild om vad som stulits. Ganska snart inser de att en hoverboard och en högtalare är borta.

– Men det var också mycket andra märkliga grejer som försvunnit. Rengöringsmedel, läsk, pantburkar, raggsockar, bikinis, plåster och ett par skor med 20 centimeter klack som används för just poledancing, fanns inte kvar, säger Ulrika Luckabauer.

På en klädstång i en av danssalarna har Marie Samevik och Ulrika Luckabauer haft begagnade kläder till försäljning för en symbolisk summa. Kvar i studion finns nu endast tomma galgar.

Begagnade kläder som hängde på klädstången var bara en del av det som stals från Hässleholm Poles lokaler.
Begagnade kläder som hängde på klädstången var bara en del av det som stals från Hässleholm Poles lokaler.Foto: Sofia Åström

– Det känns givetvis tråkigt, men vi är inte särskilt chockade. Det känns trist att min dotter, som är här ofta, vill att vi ska byta lokal eftersom hon inte känner sig trygg här, säger Ulrika Luckabauer och tillägger att de nu installerat larm och satt upp en övervakningskamera vid dörren.

Dansstudion har haft flera motgångar sedan de öppnade upp sin verksamhet i de nya lokalerna på Skolgatan 11. Det hindrar emellertid inte Ulrika Luckabauer och Marie Samevik från att se ljust på framtiden.

– Först var det corona och nu inbrott. Men vi är glada av att det trots motgångarna går bra, avslutar Ulrika Luckabauer.

Polisen har i nuläget inga misstänkta i ärendet.

Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons