Annons

Tv-profilen Regis Philbin har avlidit

Den amerikanske tv-profilen Regis Philbin har gått bort, 88 år gammal, uppger hans familj för People Magazine.
Publicerad 27 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Regis Philbin tillsammans med hustrun Joy Senese Philbin 2018.
Regis Philbin tillsammans med hustrun Joy Senese Philbin 2018.Foto: Stuart Ramson/AP/TT

Philbin var hos den amerikanska tv-publiken känd som en energisk och humoristisk programledare. Under sin 60 år långa karriär ledde han bland annat program som America's got talent och den amerikanska versionen av Vem vill bli miljonär?.

Mest känd är han förmodligen för programmet Live with Regis and Kathie Lee, som han i över 12 år sände tillsammans med Kathie Lee Gifford. När hon slutade fortsatte han i ytterligare tio år, i Live with Regis and Kelly i par med Kelly Ripa.

Annons

Enligt Variety har han skrivit in sig i Guinness rekordbok som den person som varit flest timmar framför kameran i amerikansk tv – totalt 16 740 timmar, nära 700 dygn.

Efter dödsbudet strömmade hyllningarna in på sociala medier – från tv-kollegor som Kelly Ripa och Jimmy Kimmel till kändisar och politiker som Adam Sandler och Donald Trump.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons