Sport

Tyringe minskar spelarbudgeten

Tyringes sportchef Filip Steensbjerre är nöjd med truppbygget.
Foto: Stefan Sandström
Sport
Ishockey Det ska in ytterligare en back och en forward innan Tyringe Hockeys trupp är helt klar inför den kommande säsongen. Ett truppbygge som kostat mindre än förra säsongen.

– Efter omständigheterna får man vara nöjd med det vi fått ihop , säger sportchefen Filip Steensbjerre.

– Trots att truppen är 200 000 kronor billigare än den var i fjol känner jag mig tillfreds med bygget.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

EM i fotboll 2021

De Bruyne skickade Belgien till åttondel

Belgiens Kevin De Bruyne jublar.
Foto: Wolfgang Rattay/AP/TT
Sport
Sport Belgien är klart för åttondelsfinal i fotbolls-EM efter en 2–1-seger mot Danmark inför ett fullsatt Parken. Efter en usel start kom storstjärnan Kevin De Bruyne in i den andra halvleken och visade hur en comeback ska se ut.

Danmark chockade Fotbollseuropa genom att ta ledningen mot Belgiens "gyllene generation" redan efter knappa två minuters spel. En försvarsmiss från Jason Denayer gav Yossuf Poulsen möjlighet att skicka in 1–0 vid bortre stolproten.

Chocken var total hos det belgiska laget som fortsatte att ha det kämpigt utan mittfältsesset Kevin De Bruyne, som tillbringade den första halvleken på bänken då han nyligen återhämtat sig från en skada. Danmark fortsatte att rada upp chanser och även efter den hyllningsminut som hölls för landsmannen Christian Eriksen i den tionde minuten.

I halvlek byttes De Bruyne in och den belgiska offensiven vaknade till allt mer. Tio minuter senare låg han till stor del bakom kvitteringen. Och i det avgörande 2–1 målet var det De Bruyne själv som hade sista foten på bollen efter ett fint samarbete med Thorgan och Eden Hazard.

Belgien är i och med segern klart för åttondelsfinal men har en match kvar att spela, mot Finland på måndag. Danmarks chanser att ta sig vidare är mindre, den hänger helt på matchen mot Ryssland, också den på måndag. En seger där, samtidigt som Finland förlorar mot Belgien betyder avancemang för de rödvita.

EM i fotboll 2021

Uefa svarar efter stjärnornas markering

Cristiano Ronaldos tog bort flaskor av EM-sponsorn Coca Cola – nu svarar Uefa.
Foto: Laszlo Balogh/AP/TT
Sport
Sport Cristiano Ronaldo plockade bort flaskor av EM-sponsorn Coca Cola under en presskonferens.
Nu svarar europeiska fotbollsförbundet (Uefa).
– Uefa har påmint deltagande nationer att sponsorerna är en väsentlig del i av det här mästerskapet, säger turneringsansvarige Martin Kellen.

Både Italiens Manuel Locatelli och Frankrikes Paul Pogba har sedan följt i Cristiano Ronaldos fotspår. Locatelli flyttade två Coca Cola-flaskor ur bild under presskonferensen efter 3–0-segern mot Schweiz, och Pogba, som är troende muslim, tog bort en flaska av ölmärket Heineken efter Frankrikes vinst mot Tyskland (1–0).

Uefas turneringsansvarige Martin Kellen menar att förbundet har en större förståelse för spelare som har religiösa motiv.

– Om det är av religiösa skäl, så behöver de inte ha flaskor där, säger han.

Uefa har inte tagit några disciplinära åtgärder efter spelarnas tilltag. Kellen säger att de inte kommer att bötfälla specifika spelare utan i så fall är det nationsförbunden som drabbas.

Om det fortsätter kan det bli aktuellt med böter.

– Vi har regler som alla deltagande nationer skrivit under. Vi har påmint dem om deras skyldigheter men givetvis är böter alltid en möjlighet, säger Kellen.

EM i fotboll 2021

Franske stjärnan lämnar EM-bubbla

Kingsley Coman som avbytare i EM-premiären mot Tyskland.
Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Sport
Sport

Kingsley Coman har fått tillåtelse att tillfälligt lämna Frankrikes EM-trupp och bryta coronabubblan för att vara med vid sin partners förlossning av parets barn.

"I samråd med Uefa (Europeiska fotbollsförbundet), Uefas covid-avdelning och (förbundskapten) Didier Deschamps har förbundet gett Kingsley Coman tillåtelse att träffa sin parter och vara med vid födseln av sitt barn", skriver det franska fotbollsförbundet i ett uttalande.

I tisdags satt Bayern München-anfallaren Coman på bänken i hela matchen när Frankrike besegrade Tyskland med 1–0 i EM-premiärmatchen i München. Frankrike ställs härnäst mot Ungern på lördag. Det är ännu oklart när Coman kan vara tillbaka i laget.

EM i fotboll 2021

Mäktiga hyllningen till Eriksen

Läktarna på Parken under hyllningen.
Foto: Wolfgang Rattay/Pool/AP/TT
Sport
Sport Efter tio minuter stod spelet stilla på Parken i Köpenhamn.
Tillsammans med de 25 000 åskådarna hyllade de danska och belgiska spelarna Christian Eriksen med en applåd i en minut i EM-mötet.

Danmarks nummer tio Christian Eriksen kunde säkert höra den stora hyllningen från sin sjukhussal på Rigshospitalet, där han vårdas efter sitt hjärtstillestånd som han drabbades av i slutet av första halvlek i lördagens EM-premiär mot Finland (0–1).

Parken är endast 500 meter bort från huvudstadens stora sjukhus och förbundskaptenen Kasper Hjulmand är övertygad om att Eriksen tittar på matchen.

– Jag tror att han kommer att ha på sig sin matchtröja. När han tittar ut från fönstret kan han se Parken och antagligen höra allt. Det är en märklig situation för Christian, sade Hjulmand under gårdagen.

Känslosamt var det garanterat för hela det danska landslaget att återvända till nationalarenan för mötet med Belgien. Under flera långa minuter stod de danska spelarna i en mänsklig mur när deras vän och lagkamrat Christian Eriksen fick livräddande vård.

– Jag vet inte hur vi kommer att reagera när vi kommer tillbaka – hur det kommer att påverka oss känslomässigt. Alla kommer att reagera på olika sätt, sade anfallaren Yussuf Poulsen.

”Vi er røde, vi er hvide. vi står sammen, side om side” rullade runt på läktaren i en mäktig allsång innan hyllningen och fler tecken på den danska publikens stöd kunde ses runt om i arenan. ”Hele Danmark är med dig, Christian” stod det bland annat på en banderoll hos ”den røde mur” på ena kortsidan.

Innan matchen startade räckte den belgiske lagkaptenen Jan Vertongen över en inramad tröja med Eriksen och nr 10 på samt hälsningar skrivna på den.

Daniel Kihlström/TT

Belgiens Romelu Lukaku applåderar.
Belgiens Romelu Lukaku applåderar.
Foto: Friedemann Vogel/Pool/AP/TT
Danska supportrar visar sitt stöd för Christian Eriksen.
Danska supportrar visar sitt stöd för Christian Eriksen.
Foto: Wolfgang Rattay/Pool/AP/TT

Sport

Neymar missar OS

Det blir ingen resa till OS i Japan efter Copa América i Brasilien för Neymar.
Foto: Eraldo Peres/AP/TT
Sport
Sport

Brasilianske fotbollsstjärnan Neymar kommer inte att spela OS-turneringen i Japan som inleds om drygt en månad. 29-åringen, som själv tidigare sagt att han vill spela OS, har lämnats utanför laget som leds av U23-förbundskaptenen André Jardine.

Anledningen är ännu inte helt klar. Men tidigare i veckan rapporterade ESPN att Neymars franska klubb Paris Saint-Germain inte släpper iväg sina olika landslagsstjärnor till OS, och inte heller PSG-mittfältaren Marquinhos finns med i Brasiliens lag.

I söndags gjorde Neymar och Marquinhos varsitt mål när Brasilien inledde de sydamerikanska mästerskapen Copa América med en 3–0-seger mot Venezuela hemma i Brasília. För fem år sedan var båda med och tog OS-guld med Brasilien i fotbollsturneringen på hemmaplan.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Minifinder.se

Ökade våldsbrott i Skåne - vad säger brottsstatistiken?

Minifinder Nano GPS personlarm - telefon och larm i ett!
Minifinder.se I hela Sverige så har våldsbrotten ökat markant de senaste åren och det är egentligen inte förrän efter ett par år man kan se trenderna.

Statistiken över brott kan dock variera lite från år till år, men när man ser över statistiken med ett par års överblick så har brotten stigit sakta men säkert. I Skåne kan vi också tydligt se den här trenden.

En orsak till ökningen tros också vara benägenheten till att anmäla brott. Däremot så har inte vården märkt av trenden när det kommer till behandling av offer som blivit utsatt för våldsbrott och i de regionerna kan man inte se några tecken alls på ökad utsatthet när det kommer till misshandel. Det betyder med andra ord att anmälningsbenägenheten har ökat. Att ökningen inte märks av inom vården tros bero till största del på att fler anmäler och att det inte är någon högre andel av misshandelsfallen som anmäls som är av det grövre slaget.

Skåne ligger 3:a på listan över anmälda våldsbrott i Sverige

Södermanlands län och Stockholms län ligger lite högre än vad Skåne gör när det kommer till anmälda våldsbrott per invånare. Att det ser ut på detta viset beror till stor del på att det är i dessa län som vi hittar Sverige tre största städer.

Statistiken säger dock att det dör mindre människor i våldsbrott och går i linje med vad sjukvården menar på, Detta innebär med andra ord att även om våldsbrotten har ökat, så har inte de fallen av grövre misshandel ökat och inte heller har ett högre antal dött till sviterna från våldsbrott. Det finns flera faktorer som tros spela in till varför vi kan se en ökning av våldsbrott i Sverige.

Detta kan du göra för att känna dig mer trygg:

– Om du har barn så är det bra om du låter barnet ha en telefon att ringa med och som du kan nå dem via. Du kan också använda en GPS Tracker, dessa gör att du alltid kan se var ditt barn befinner sig. Detta ger trygghet och säkerhet till barn och föräldrar.

– Ett överfallslarm är bra att ha i fickan på sin jacka (man ska absolut inte vara rädd i onödan, men de är otroligt effektiva eftersom att de hörs väldigt högt).

- Håll dig lugn! Även om våldsbrott ökar statistiskt sett så ökar inte dödsfall eller personskador, vilket betyder att våldsbrott har ofta någon bakomliggande orsak och är ofta relaterade till dispyter mellan kriminella.

– Många gånger sker våldsbrott i nära relationer där det kan vara svårt att ta sig bort. Om du befinner dig i en situation där du blir misshandlad i hemmet, så prata med någon och sök dig till hjälp. Det kan vara svårt att berätta om, men det finns alltid professionella människor du kan vända dig till för att få råd, stöd och hjälp att bli fri din situation Om du är utsatt för våld i nära relation så kan du kontakta Malmös kriscentrum.

- Ha alltid med dig din telefon ifall du skulle råka illa ut på något sätt, så att du alltid kan ringa och be om hjälp eller för att bara prata med någon som kan lugna dig om du är orolig.

Om du är med om ett våldsbrott, oavsett om det är en av familjens medlemmar som skadar dig eller om du blir illa behandlad av någon du inte känner sedan tidigare så är det viktigt att anmäla. Genom att anmäla vad du blivit utsatt för så står du automatiskt upp för alla andra som också blivit utsatta för våldsbrott.

EM i fotboll 2021

Andersson: "Hoppas få ut mer av vårt eget spel"

Förbundskapten Janne Andersson vill se ett delvis annat spel mot Slovakien i S:t Petersburg.
Foto: Erik Simander/TT
Sport
Sport Extremt defensiv och taktisk kadaverdisciplin gav en poäng i premiären i Sevilla.
Nu är landslaget i S:t Petersburg.
Mer finess, fantasi och farligheter framåt mot Slovakien?
– Jag hoppas att vi kan våga mer och ta fler initiativ på motståndarens planhalva, säger förbundskaptenen Janne Andersson till SVT.

Den mållösa EM-premiären mot Spanien i måndags delade nationen.

På ena sidan kritikerna som hade hoppats på mer underhållning, större mod och inte att till varje pris hålla nollan.

På andra sidan pragmatikerna med förhållningssättet att blottar man sig mot Spanien i Spanien får man smisk. Bättre 0–0 och trist än 2–4 och en rolig kväll. Typ.

Men på en punkt tycks alla ha varit överens. Bättre kan det här landslaget, oavsett motstånd. Janne Andersson avviker inte från den gängse uppfattningen.

– Vi mötte ett Spanien som gick väldigt högt på oss och vi löste inte deras förstapress tillräckligt bra i den matchen, men här hoppas jag att vi ska kunna ha mer boll och på så sätt kunna använda mer av våra offensiva kvalitéer.

Andra verktyg

– Det ska bli spännande. De (Slovakien) gjorde ett bra resultat mot Polen och har några individuellt skickliga spelare. Jag tycker att vi har ganska bra koll på dem och hoppas att vi, så klart, kan få ut mer av vårt eget spel än vad vi fick mot Spanien.

Att det blir taktiska ändringar står klart.

Andersson:

– Ja, ja, det är ett helt annat motstånd. Jag vet inte exakt hur Slovakien tänkt spela men tittar man på hur de spelar normalt – det Spanien gjorde var att de var väldigt aggressiva och högt upp i banan och det jag inte var nöjd med var att vi inte kom loss – men nu räknar jag med att vi får bygga mer spel själva och att de inte går lika högt på oss.

– Då är det andra verktyg i verktygslådan som måste fram. Jag hoppas att vi kan våga mer och ta fler initiativ på motståndarens planhalva.

Lagkaptenen Sebastian Larsson sprang och bröt, skickade undan, bröt och sprang på Estadio La Cartuja. Nu vill han ha bollen lite oftare – och göra något vettigt med den. Att ställa om till ett offensivare spel ser han inga problem med.

– Vi tar med oss vår flexibilitet i sättet att spela. Det finns bitar i spelet mot Spanien som vi hade velat göra bättre med bollen. Men vi hade en enorm respekt för det otroliga arbete vi var tvungna att göra och vi accepterade det.

"Härlig känsla i gruppen"

– Det är en härlig känsla i gruppen och en boost att vi fick med oss en poäng i en så tuff öppningsmatch. Nu är det en helt ny match, ny motståndare, nya förutsättningar. Nu laddar vi för det.

– Vi har visat flera gånger att vi är flexibla och kan hantera olika sorters matcher beroende på vad vi måste göra för att få med oss ett resultat. Förhoppningen är att vi ska klara det i morgon också, säger Larsson till SVT.

Henrik Skiöld/TT

Anton Johansson/TT

Sebastian Larsson under landslagets förmiddagsträning i Göteborg.
Sebastian Larsson under landslagets förmiddagsträning i Göteborg.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

EM i fotboll 2021

Uefa hoppas på utländska fans när EM avgörs

Uefa hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar på Wembley i slutet av EM-slutspelet. Arkivbild.
Foto: Catherine Ivill/AP/TT
Sport
Sport Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar under semifinalerna och finalen i fotbolls-EM.
– Vi hoppas att vi kan nå en bra överenskommelse med den brittiska regeringen, säger Uefas turneringsansvarige Martin Kallen.

Storbritannien har öppnat upp för 22 500 åskådare på Englands nationalarena Wembley under gruppspelet – en siffra som ökar till 40 000 när slutspelet drar i gång.

Londonarenan står som värd för två åttondelsfinaler, båda semifinalerna och finalen i EM.

Men på grund av de rådande inresereglerna till följd av coronaviruset blir det svårt för utländska supportrar att ta sig till matcherna.

Det krävs tio dagars karantän för inresande från länder på den så kallade "gula listan". Förutom lagen på de brittiska öarna – England, Skottland och Wales – finns samtliga EM-nationer på den "gula listan" bortsett från Turkiet som finns på den ännu striktare "röda listan".

– Vi diskuterar slutspelet, framför allt semifinalerna och finalen. Den uppenbara frågan är att man också ska tillåta utländska åskådare, säger Martin Kellen.

– Vi är i diskussioner med lokala myndigheter varje dag, men vi hoppas att vi kan nå en bra överenskommelse med den brittiska regeringen.

Det har ännu inte kommit några konkreta besked – men Uefa är hoppfulla.

– I nuläget är det för tidigt att säga men vi har signaler som tyder på att det kan vara möjligt, säger Kellen.

Sport

Undantag av Wada – Ryssland värd för bandy-VM

Sverige och Ryssland möttes i VM-finalen i Vänersborg 2019. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Internationella antidopningsbyrån Wada gör ett undantag i avstängningen av rysk idrott och tillåter Ryssland att arrangera herrarnas bandy-VM i Irkutsk i oktober, enligt Internationella bandyförbundet.

I december 2019 stängde Wada av den ryska antidopningsorganisationen Rusada och rysk idrott i fyra år på grund av dopningsbrott. Rusada överklagade Wadas beslut till idrottens skiljedomstol Cas och i december förra året halverades avstängningen.

Rysk idrott är ändå fortsatt avstängd fram till och med den 16 december 2022 och får endast arrangera och delta vid stora mästerskap i begränsad utsträckning.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL