Annons

Danskar uppmanas bära munskydd på bussen

Publicerad 31 juli 2020 • Uppdaterad 30 november 2021
Sundhedsstyrelsen uppmanar danskarna att använda munskydd i kollektivtrafiken under rusningstimmarna.
Sundhedsstyrelsen uppmanar danskarna att använda munskydd i kollektivtrafiken under rusningstimmarna.Foto: Johan Nilsson/TT

Semestern i Danmark närmar sig sitt slut – och därför uppmanas danskarna nu att använda munskydd i kollektivtrafiken vid trängsel.

Enligt Sundhedsstyrelsen är man orolig över att fler människor återvänder till städerna och att trycket på kollektivtrafiken ökar.

Annons

"Det kan göra det svårare att hålla avstånd i många situationer, även om man försöker. Därför rekommenderar vi nu att du tar med ett munskydd i din väska i dessa situationer och sätter på det om det är svårt att hålla avstånd", säger Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsens direktör, i ett pressmeddelande.

Samtidigt framhålls att detta inte är ett krav utan en uppmaning. Inga böter kommer att delas ut om någon inte bär munskydd. Däremot står myndigheten, enligt Brostrøm, fast vid att munskydd i andra offentliga sammanhang fortfarande inte har någon effekt i nuläget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons