Annons

Hurtigruten-kryssning ställs in efter smitta

Publicerad 31 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen och hennes besättning har försatts i karantän i Tromsö.
Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen och hennes besättning har försatts i karantän i Tromsö.Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Fyra utländska besättningsmedlemmar på Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen har lagts in på sjukhus i Tromsö efter att de smittats av coronaviruset. Fartyget skulle åkt till Svalbard under fredagseftermiddagen men den kryssningen blir inställd, enligt ett pressmeddelande från Hurtigruten.

Två av de drabbade isolerades för flera dagar sedan på grund av annan sjukdom, utan covid-19-symtom. Men när skeppet ankom Tromsö natten till fredagen testades båda rutinmässigt och lades in på sjukhus efter att de testat positivt. Under fredagen lades även en tredje och fjärde besättningsmedlem in.

Annons

Skeppet hålls nu isolerat och de övriga 160 anställda ombord, som satts i karantän, ska också testas.

De 177 passagerarna har fått gå i land.

– Alla passagerare som har varit ombord har vi i samråd med nationella smittskyddsmyndigheter beslutat ge information om att de också måste i karantän, säger Tromsös kommunöverläkare Kathrine Kristoffersen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons