Zlatan målskytt i Serie A-avslutningen

Nio segrar och tre kryss blev Milans facit efter coronauppehållet.
För Zlatan Ibrahimovic blev det ytterligare ett mål i den avslutande Serie A-omgången hemma mot Cagliari.
Nu går svenskens kontrakt med klubben ut.
Publicerad 2 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Zlatan Ibrahimovic är den äldsta spelaren att göra tio mål under en Serie A-säsong.Foto: Spada /TT/AP

Den sista Serie A-omgången inleddes under lördagskvällen och för Milan innebar det hemmamatch mot Cagliari.

Zlatan Ibrahimovic fanns, som förväntat, med i Milans startelva. Under matchens första 45 minuter var svensken involverad i det mesta. Han spelade fram till Rafael Leao som sköt i stolpen innan en bortaspelare råkade sparka in bollen i eget mål fram till 1–0 Milan.

Tros bli kvar i Milan

Strax före pausvilan fick hemmalaget straff och fram stegade Ibrahimovic, som normalt brukar vara säkerheten själv.

Det blev dock en svagt slagen straffspark som Cagliaris Alessio Cragno räddade enkelt.

Efter 55 minuter tog svensken dock gruvlig revansch när han borrade upp 2–0 distinkt i krysset bakom Cragno. Därefter utökade Milan även till 3–0, vilket blev slutresultat.

Segern innebar att laget inte förlorade en enda match efter coronauppehållet. På tolv matcher blev det nio segrar och tre kryss och en sjätteplats i Serie A, vilket innebär kval till Europa League nästa säsong.

Men vad händer med Zlatans framtid i klubben? Svensken fyller 39 år i oktober och efter lördagens match står han nu utan kontrakt. Enligt den italienska tidningen Gazzetta dello Sport kommer anfallsstjärnan att skriva på ett nytt kontrakt som väntas innebära att han går ner i lön till fyra miljoner euro (motsvarande runt 41 miljoner kronor) om året, plus olika bonusar.

Tangerade målrekordet

38-åringen återvände till Serie A mitt under säsongen efter sin sejour i MLS och hann på 18 framträdanden stå för tio mål och fem assists när han var med och lyfte lagets prestationer. Därmed är han också den äldsta spelaren någonsin att göra tio mål under en säsong i den italienska ligan.

Parallellt med Milans match passade Lazios skyttekung Ciro Immoblie på att tangera Gonzalo Higuains målrekord i ligan, från 2015/16, på 36 baljor när han hittade nätet borta mot Napoli (förlust 2–1).

Tidigare i dag spelade Albin Ekdals Sampdoria 1–1 mot Brescia i sin sista match. Ekdal fick dock se matchen från läktaren efter att ha drabbats av en fotskada.