Annons

Absolut Vodkas museum stänger – anställd covidsmittad

Publicerad 1 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En anställd på Absolut Vodkas museum i Åhus har smittats av covid-19. Nu stänger det populära turistmålet i i 14 dagar. Arkivbild.
En anställd på Absolut Vodkas museum i Åhus har smittats av covid-19. Nu stänger det populära turistmålet i i 14 dagar. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson / TT

Ett av de mest populära turistmålen i Åhus i Skåne har tvingats stänga akut sedan en anställd på Absolut Vodkas museum konstaterats smittad med covid-19, rapporterar Kvällsposten.

– Vi fattade beslutet att stänga så att inte personal och gäster utsätts för smitta, säger Kenneth Hoffström, platschef på museets restaurang Absolut Home till tidningen.

Annons

I Åhus finns både tillverkningen av Absolut Vodka men även det så kallade ”Absolut Home” i ”The Åhus Villa” som har restaurang, konferenslokal och guidade turer.

– Vi tog beslutet sent i går kväll och i dag har vi stängt och meddelat alla gäster som hade bokat. Dessutom har vi ringt upp gäster som eventuellt kan ha haft kontakt med personalen. Vi tror inte det är en stor risk att en gäst kan ha blivit smittad eftersom ingen i personalen har större gästkontakt men vi chansar inte, säger Hoffström.

Anläggningen ligger helt separerad från tillverkningen och ska nu vara stängd i 14 dagar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons