Tabelljumbon Vittsjö vände och vann

Vittsjö gick mot förlust borta mot Kif Örebro.
Men efter två sena mål vände Skånelaget på matchen och vann med 2–1.
Publicerad 2 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Johanna Anderssons Vittsjö tog andra raka segern när man vände och vann mot Kif Örebro.Foto: Andreas Hillergren/TT

Kif Örebro tog ledningen genom Karin Lundin i slutet av den första halvleken och det såg ut att bli ännu en tung förlust för jumbolaget Vittsjö. Men i den 79:e minuten satte Clara Markstedt kvitteringen och på stopptid tryckte Nellie Persson in det avgörande målet. Efter andra raka segern går Vittsjö upp på elfte plats i den damallsvenska tabellen.

Växjös Signe Holt Andersen fortsätter sin fina målform. Anfallarens straffmål mot Djurgården innebär att hon sköt upp laget från nedflyttningsplats till nia i en jämn tabell.

Målet var Andersens tredje på två matcher. I senaste matchen mot Umeå gjorde hon båda målen när smålänningarna hämtade upp ett 0–2-underläge. Efter 0–1-förlusten i söndagens fotbollsmöte faller Djurgården ligger kvar på sin sjundeplats.

Kristianstad var på väg mot seger hemma mot Umeå, men nykomlingen kvitterade i sista stund.

I den 90:e minuten skickade inhopparen Elin Nilsson in en långboll bakom hemmamålvakten Brett Maron och fixade 1–1.

Innan dess hade Amanda Edgren gett KDFF ledningen på nick i den 32:a minuten, hennes tredje mål de tre senaste matcherna.

Det var Umeås tredje raka match utan förlust. Laget ligger nu sist i tabellen. Kristianstad är fyra.