Annons

Tropiska stormen Isaias hotar Florida

Publicerad 2 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
I väntan på stormen Isaias var Daytona Beach populär på lördagen.
I väntan på stormen Isaias var Daytona Beach populär på lördagen.Foto: Stephen M Dowell

I gryningen lokal tid har ovädret Isaias närmat sig Floridas östkust. USA:s väderorgan National Hurricane Center (NHC) skriver i en uppdatering att Isaias drar förbi delar av nordvästra Bahamas på sin väg mot Florida.

Stormen väntas föra med sig tungt regn och potentiellt livsfarliga plötsliga översvämningar. Orkancentret varnar även bland annat för översvämningar i städer. Framför allt riskerar lågt liggande och dåligt dränerade områden längs östkusten i USA att drabbas.

Annons

Stormförhållandena väntas sprida sig norrut längs Floridas östkust, Georgias kust och South Carolina under måndagen. De kan då åter nå orkanstyrka.

Isaias följs noga av USA:s rymdmyndighet Nasa, som har valt att ge operatören Space X i uppdrag att fullfölja en planerad återresa för två astronauter som befunnit sig på Internationella rymdstationen (ISS). Astronauterna lämnade ISS natten mot söndag, svensk tid, och Nasa skriver att ett antal svåra beslut väntar under färden ner för att säkerställa att Isaias inte innebär fara för landningen i Mexikanska golfen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons