Utrikes

USA: Åtta soldater förmodas döda efter olycka

Åtta amerikanska soldater förmodas döda sen det amfibiska transportfordon de färdades i under en övning sjunkit. På bilden ett liknande fordon. Arkivbild.
Åtta amerikanska soldater förmodas döda sen det amfibiska transportfordon de färdades i under en övning sjunkit. På bilden ett liknande fordon. Arkivbild.
Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
Utrikes
Utrikes
PREMIUM

Åtta amerikanska soldater saknas sedan en olycka inträffat under en övning utanför södra Kaliforniens kust. Efter en 40 timmar lång sökinsats förmodas de nu ha omkommit.

Soldaterna, varav sju tillhörde marinkåren och en flottan, färdades i ett amfibiskt trupptransportfordon som sjönk under en övning i torsdags. Av åtta andra medpassagerare kunde sju räddas direkt, medan den åttonde hittades död.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Minst sju barn dödade i flygattack i Jemen

En flygattack i jemenitiska al-Jawf har kostat 20 människor livet.
Utrikes
Utrikes

Tjugo människor, varav minst sju barn, har dödats i en flygattack i Jemen, uppger Huthirebeller och hjälporganisationer. Attacken riktades mot en konvoj med fyra bilar i provinsen al-Jawf, nordöst om huvudstaden Sanaa. Vem som ligger bakom är oklart.

– Vi kraftigt fördömer attacken och ber alla krigsförande parter att respektera internationell humanitär rätt, säger Xavier Joubert, landschef för internationella Rädda barnen.

Enligt organisationen har minst 17 barn dödats i attacker i landet den senaste månaden.

Jemen är hårt drabbat av ett fem år långt inbördeskrig. Jemens internationellt erkända regering backas upp av en saudiskledd militärkoalition som genomför flygattacker mot Huthirebellerna, som i sin tur stöds av Iran.

Utrikes

Över tio döda i indisk flygkrasch

Air India-planet bröts i två delar efter avåkningen.
Air India-planet bröts i två delar efter avåkningen.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes Fler än tio personer har omkommit i en flygkrasch i indiska Kozhikode, i den sydindiska delstaten Kerala, enligt poliskällor.

Det statliga flygbolaget Air Indias passagerarplan gled av landningsbanan när det skulle landa under ett kraftigt regnoväder. Enligt lokala medieuppgifter ska planet – en Boeing 737-800 – efter avåkningen ha fortsatt utför en sluttning och brutits i två delar.

– Jag kan bekräfta minst 14 dödsfall. Ytterligare 15 passagerare har kritiska skador. Det är fortfarande en pågående insats, säger lokala polisbefälet Abdul Karim.

– Vi har minst 89 personer, många av dem med allvarliga skador, som förts till olika sjukhus i Kozhikode. Det kommer fortfarande fler ambulanser, säger Sujith Das, även han lokalt polisbefäl.

Bilder från olycksplatsen visar hur räddningspersonal dränker flygplanskroppen med vatten. Enligt ett uttalande från Air India uppstod dock ingen brand efter kraschen.

Planet hade anlänt från Dubai och transporterade indiska medborgare som blivit fast utomlands i anslutning till coronapandemin. Inklusive besättning befann sig 191 personer ombord, enligt tidningen Times of India.

"Sörjer flygkraschen i Kozhikode. Mina tankar är med de som förlorat sina nära och kära", skriver Indiens premiärminister Narendra Modi på Twitter.

Den senaste allvarliga flygolyckan i Indien ägde rum 2010. Då omkom 158 personer sedan ett Air India-plan kraschat och fattat eld då det skulle landa i Mangalore.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om var flygkraschen ägt rum.

En kvinna som skadats i flygkraschen i indiska Kozhikode förs till sjukhus för vård.
En kvinna som skadats i flygkraschen i indiska Kozhikode förs till sjukhus för vård.
Foto: AP/TT

Utrikes

Syriska tortyroffer identifieras av anhöriga

Regimkritiska protester i provinsen Homs i Syrien den 27 januari 2012.
Regimkritiska protester i provinsen Homs i Syrien den 27 januari 2012.
Foto: STR/AP/TT
Utrikes
Utrikes Tiotusentals fotografier på torterade, lemlästade och avmagrade kroppar hjälper syriska familjer att identifiera anhöriga som hållits fängslade och dödats av regimen i Damaskus.
För en del är det ett sätt att få klarhet i vad som hänt. Andra önskar att de aldrig hade sett bilderna.

Bilderna av övergrepp och tortyr smugglades ut ur Syrien 2013 av en tidigare arméfotograf med täcknamnet Caesar. Hittills har omkring 900 offer identifierats, enligt Syriska nätverket för mänskliga rättigheter.

En av dem är datateknikern Jamil som försvann i juni 2011 när han fördes bort av polis från familjens lägenhet i Damaskus. På bilden av honom som hans mamma Um Munzer Yaseen identifierat är hans ögon utslitna och benen sönderbrutna.

– Det hade varit bättre om de hade skjutit honom och han dött av en kula än att gå igenom det här helvetet, säger hon ifrån Amman i Jordanien där hon och hennes man funnit en fristad efter att ha flytt från Syrien 2013.

Hennes man som är läkare säger:

– De dödade oss två gånger: När de grep och förde bort honom, och andra gången när vi såg bilderna, säger han.

Smugglades ut

Bilden på Jamil är en av de tiotusentals fotografier som "Caesar" smugglade ut på cd-skivor och fickminnen. Hans jobb var att dokumentera dödsfallen i de syriska militärfängelserna och han gömmer sig nu på okänd ort av rädsla för repressalier.

Nu, åratal efter att hans bilder först kom till allmänhetens kännedom, är de åter i rampljuset. Orsaken är den amerikanska lag som kallas för Caesar Act, eller Caesarlagen. Lagstiftningen som trädde i kraft i juni innebär att USA infört de hårdaste sanktionerna hittills mot den syriska regimen.

Människorättsgrupper tror att den före detta arméfotografens bilder föreställer 6 875 fångar, varav de flesta torterades till döds under de första månaderna av det uppror som blev inledningen till det syriska inbördeskriget för nio år sedan.

De svårt lemlästade och avmagrade kropparna gör det svårt för anhöriga att identifiera personerna på bilderna. Den syriska konstnären och läraren Fida Al Waer och hennes familj hade hoppats att hennes 19-årige bror Mohammad Mukhtar fortfarande var i livet och skulle släppas ur fängelse.

– I mina drömmar var han i livet och återvände, säger Al Waer som numera bor i en lägenhet i Beirut i Libanon.

Men när familjen kunde identifiera honom utifrån en av "Ceasars" bilder släcktes hoppet.

Bara ett nummer

Hon kommer ihåg hur familjen vädjade till 19-åringen att inte delta i protesterna mot den syriska presidenten Bashar al-Assads regim i staden Homs 2012. Regimens säkerhetsstyrkor grep ungdomar slumpmässigt och hennes bror var en av dem.

– För dem var han ett bara ett nummer, säger hon.

Sara Kayyali, jurist och Syrienexpert vid människorättsorganisationen Human Rights Watch, säger att fotografierna av regimens offer gör det omöjligt att förneka den systematiska användningen av tortyr i syriska säkerhetsfängelser.

– De har visat oss ovedersägliga bevis för att den syriska regeringen verkligen fängslat och torterat tusentals av dem som försvann – förnekat deras existens – och torterat dem till döds, säger Kayyali.

Krister Zeidler/TT

Syriska fångar i en rättssal i Damaskus 2012 i samband med att personer som deltagit i regimkritiska protester gavs amnesti.
Syriska fångar i en rättssal i Damaskus 2012 i samband med att personer som deltagit i regimkritiska protester gavs amnesti.
Foto: Bassem Tellawi/AP/TT

Utrikes

Så kom den dödliga lasten till Beiruts hamn

Stor förödelse på explosionsplatsen i hamnen i Beirut.
Stor förödelse på explosionsplatsen i hamnen i Beirut.
Foto: Thibault Camus/AP/TT
Utrikes
Utrikes 2 750 ton ammoniumnitrat antändes och exploderade i Beirut. Så här gick det till när den dödliga lasten hamnade i Libanons huvudstad – där den lagrats i hamnen utan ordentliga säkerhetsåtgärder i över sex år.

Beirut kokar av ilska och misstro. Hur kommer det sig att en sådan stor mängd ammoniumnitrat förvarades i en lagerlokal i över sex års tid, utan tillräckliga säkerhetsåtgärder – trots att shopping- och nattlivsdistrikt ligger bara några minuter bort?

De bakomliggande orsakerna till explosionen utreds fortfarande. Men enligt Libanons regering skedde den förödande olyckan när 2 750 ton ammoniumnitrat antändes och exploderade. Myndigheterna har inte sagt något officiellt om varifrån ammoniumnitratet kom, men samma mängd av ämnet kom till Beirut i november 2013, ombord på det moldaviskflaggade fraktfartyget MV Rhosus.

På väg till Beira

Fartyget gav sig av från Batuma i Georgien i september 2013 och var på väg till Beira i Moçambique. I lasten fanns ammoniumnitratet, som vanligtvis formas till granulat eller pellets och kan användas som konstgödsel men också som del i sprängämnen i gruv- och byggindustri. Det har också använts i bomber. Enligt medieuppgifter skulle lasten vidare till en sprängämnestillverkare.

Hamnmyndigheten i Beira har dock sagt att man inte hade kännedom om att fartyget var på väg, men vanligtvis får sådan information omkring 15 dagar innan ett fartygs ankomst.

Men Rhosus fick tekniska problem i östra Medelhavet och tvingades lägga till i Beirut den 20 november 2013, enligt den libanesiska advokatbyrån Baroudi & Associates som har representerat besättningen. Och sjödatatjänsten Marine Traffic bekräftar uppgifterna att fartyget aldrig kom längre än så.

"När fartyget hade inspekterats fick det inte segla vidare" har Baroudi & Associates tidigare skrivit.

Juridisk dispyt

Kaptenen Boris Prokosjev hävdar att Rhosus läckte men var sjödugligt och att dess ägare skickade fartyget till Beirut för att hämta ytterligare last, rapporterar nyhetsbyrån Reuters som har pratat med Prokosjev. När fartyget blev fast i hamnen skickades större delen av besättningen hem men kaptenen och ett par andra personer tvingades tillbringa flera månader ombord sedan en långdragen juridisk dispyt inletts kring Rhosus. De fick tillåtelse att lämna fartyget först i september 2014.

– Lasten var högexplosiv. Det var därför den förvarades ombord medan vi var där. Ammoniumnitratet var högkoncentrerat, säger Prokosjev till Reuters.

– Jag är ledsen för de drabbades skull. Men lokala myndigheter borde straffas. De brydde sig inte om lasten överhuvudtaget.

Ammoniumnitratet hamnade till slut i Hangar 12, den lagerlokal som sprängdes i luften i tisdags. I uttalandet från 2015 skriver Baroudi & Associates att "på grund av riskerna med att behålla ammoniumnitratet ombord på fartyget flyttade hamnmyndigheterna lasten till hamnens lager. Fartyget och lasten befinner sig fortfarande i hamnen i väntan på auktion och/eller korrekt bortförande".

Rhosus sjönk senare på grund av skador på fartyget.

Flera varningar

Med tiden ska det ha börjat lukta konstigt kring lagerlokalen. Det gjorde att säkerhetspersonal inledde en undersökning förra året och kom fram till att de "farliga" kemikalierna behövde avlägsnas, enligt nyhetsbyrån AFP. De påpekade också att väggarna behövde repareras och det arbetet inleddes först tidigare den här veckan, vilket har fått vissa att spekulera i att det orsakade explosionen.

Chefer för hamnen och tullen hävdar att de och andra tjänstemän flera gånger har varnat rättsväsendet för faran med att förvara ammoniumnitratet i lagerlokalen. Det cirkulerar flera dokument som tycks visa att flera brev skickades mellan 2014 och 2017, med varningar och vädjanden om att lasten skulle flyttas.

President Michel Aoun har kallat misslyckandet med att ta hand om Rhosus last oacceptabelt och har lovat att de ansvariga ska straffas.

Sofia Eriksson/TT

FAKTA

Fakta: Ammoniumnitrat

Ammoniumnitrat är ett salt som framställs ur ammoniak och salpetersyra. Det används för konstgödning, men har även använts för att tillverka bomber i en rad dåd världen över – bland annat i Oklahoma 1995 och i Bali 2002.

Den norske massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik använde ämnet i den bomb som detonerade utanför regeringskvarteren i Oslo 2011 och det användes även vid självmordsdådet i Stockholm 2010.

Ammoniumnitratet hade lagrats i Beiruts hamn i flera år. Under normala lagerförhållanden och utan höga temperaturer uppges det dock vara svårt att antända,

Utrikes

Libanons president: Bomb kan ligga bakom

President Michel Aoun. Arkivbild.
President Michel Aoun. Arkivbild.
Foto: Dalati Nohra/AP/TT
Utrikes
Utrikes Libanons president utesluter inte att explosionen i hamnen kan ha orsakats av en bomb.
– Orsaken har inte fastställts än, säger president Michel Aoun.

En utredning gällande den katastrofala explosionen i Libanons hamn ska ge svar på om smällen var resultatet av en olycka, oaktsamhet eller yttre påverkan, säger president Aoun enligt lokala medier.

– Orsaken har inte fastställts än. Det finns en möjlighet till yttre påverkan genom en raket eller bomb eller annan handling, säger Aoun.

USA har tidigare sagt att man inte utesluter en attack. Israel som utkämpat flera krig med Libanon nekar till inblandning och har också erbjudit landet sin hjälp. Ett svetsarbete i närheten av lagret har av lokala medier tidigare pekats ut som en möjlig orsak till att lagret med 2 750 ton ammoniumnitrat sprängdes.

Kravallpolis med tårgas

Myndigheterna hade varnats om faran med att ämnet förvarades i hamnen utan att agera, och sorg och chock har vänts till vrede i Beirut där libaneser i torsdags kväll samlades för att protestera mot regeringen.

Explosionen ses av många som ännu ett bevis för landets oförmåga att få ett slut på korruptionen och den djupa ekonomiska kris som Libanon befinner sig i och som har kastat miljoner människor in i fattigdom.

Libanesisk kravallpolis använde tårgas för att skingra demonstranterna i centrala delarna av staden.

Enligt den statliga nyhetsbyrån NNA hade demonstranter under torsdagen bland annat tänt eld på föremål, plundrat affärer och kastat sten mot polisen. NNA uppger också att flera demonstranter skadades.

En större regimkritisk protest planeras på lördag.

"Det är nog nu"

Dödssiffran i Beirut har stigit dag för dag sedan i tisdags och enligt hälsominister Hamad Hasan har 154 personer omkommit och 5 000 skadats, rapporterar NNA. Av de skadade har ungefär en femtedel behövt få sjukvård och för 120 människor är tillståndet kritiskt.

Dödstalen väntas klättra än högre allt eftersom hjälparbetare gräver sig fram genom rasmassor och bråte. Hjälp har strömmat in från olika länder och frivilliga libaneser från andra delar av landet har också rest till Beirut för att hjälpa till.

Ilskan mot myndigheterna märks även bland dem som letar efter döda.

– Vi kan inte ta det här längre. Det är nog nu. Hela systemet måste skrotas, säger 30-årige Mohammad Suyur.

Flera i hamnen gripna

President Michel Aoun har utlovat "snabb rättvisa" och hårda straff för de som är skyldiga till haveriet i hamnen. Samtidigt avfärdar Aoun tanken på en internationell utredning av explosionen.

"Målet med kraven på en internationell utredning av händelserna i hamnen är att urvattna sanningen", skriver Aoun på Twitter.

I torsdags förhördes flera personer som arbetar inom tullen, hamnen eller med underhållet av lagerlokalen, enligt Fadi Akiki, domare och representant för regeringen.

– 16 personer har frihetsberövats som en del av utredningen, säger Akiki till NNA.

Hamnchefen Hassan Koraytem är en av de gripna, uppger lokala medier.

Varnar för politisering

Hizbollahledaren Hassan Nasrallah manar till en "transparent utredning" och varnar för att politisera frågan om vem som bär ansvaret för den förödande explosionen. Nasrallah "förnekar kategoriskt" rykten om att den Iranstödda shiarörelsen Hizbollah förvarade vapen i hamnen.

– Vi har ingenting i hamnen. Ingen vapendepå, ingen robotdepå, inte gevär, inte bomber, inte ammunition eller ammoniumnitrat, säger han i ett tv-sänt tal.

EU-toppen till Beirut

Nödhjälp från länder, organisationer och frivilliga har börjat anlända till det redan krisande landet där hundratusentals nu är hemlösa och där stora reserver av vete och medicin förstördes i explosionen.

På lördag åker Charles Michel, EU:s permanente rådsordförande, till Beirut för möten med president Aoun och premiärministern Hassan Diab.

"Chockade och ledsna, står vi med alla de som drabbats och vi kommer att erbjuda hjälp", twittrar Michel.

En man sitter i resterna av sin lägenhet i Beirut.
En man sitter i resterna av sin lägenhet i Beirut.
Foto: Hassan Ammar/AP/TT
Kravallpolis använde tårgas mot demonstranter i Beirut, Libanon.
Kravallpolis använde tårgas mot demonstranter i Beirut, Libanon.
Foto: Hassan Ammar/AP/TT
Ryska rymdmyndigheten Roscosmos satellitbilder på Beirut före och efter explosionen som ödelade ett stort område kring hamnen.
Ryska rymdmyndigheten Roscosmos satellitbilder på Beirut före och efter explosionen som ödelade ett stort område kring hamnen.
Foto: ROSCOSMOS/TT

FAKTA

Fakta: Libanons politiska kris

I oktober i fjol kastades det redan ekonomiskt krisande och svårt skuldsatta Libanon in i politiskt kaos – med månader av regeringskritiska massprotester mot ökade levnadskostnader och regeringens oförmåga att hantera den ekonomiska krisen. Sedan dess har det libanesiska pundet tappat 80 procent av sitt värde på den svarta, inofficiella marknaden. Den 29 oktober meddelade dåvarande premiärminister Saad al-Hariri sin avgång. Men det tog lång tid att bilda ny regering, bland annat eftersom de olika politiska grupperingarna inte kunde enas om ministerposterna. I januari 2020 tillkännagav Libanon sin nya regering.

Tiotusentals libaneser har i krisen, som är den värsta sedan det femtonåriga inbördeskriget (1975–1990), förlorat sina jobb eller tvingats gå ner i lön och de ekonomiska svårigheterna blir allt mer svåröverstigliga. Därtill har pandemin inte gjort situationen bättre.

Den politiska splittringen i Libanon har alltid varit stor och regeringsmakten, en sekulär republik, bygger på en balans mellan landets största religiösa grupper: sunnimuslimer, shiamuslimer, kristna och druser.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Kasinohai.com

Kommer casino att fortsätta vara lika populärt?

kasionhai.com Under de senaste åren har casinobranschen tagit enorma steg framåt när det kommer till teknologisk utveckling. I och med dessa framsteg har det också kommit att bli alltmer populärt att spela casinospel hos casinon online.

Den största förändringen som har skett under de senaste åren är kryptovalutornas framfart och att de idag är accepterade betalningsmedel hos många onlinecasinon. Idag tror många att 2020 och de kommande åren också kommer att innehålla ett antal stora förändringar för casinobranschen. Fortsätt läsa om de områden som vi ser som viktiga tendenser under de kommande åren.

Kryptovalutorna kommer att öka sin närvaro i casinovärlden

Kryptovalutorna kommer att fortsätta att dominera casinobranschen då fler och fler spelbolag accepterar kryptovalutor för varje år som går. Från insättningar, uttag och spel med Bitcoin och andra digitala valutor, många tycker om och föredrar dessa transaktioner på grund av säkerheten och anonymiteten. Traditionella betalningar kommer fortfarande att vara ett populärt alternativ för de största spelbolagen, men kryptovalutorna byter nu långsamt ut dessa gamla metoder eftersom många helt enkelt föredrar att vara anonyma och att inte kunna spåras med något så känsligt som spel på casino och betting. Därutöver gör den ökade säkerheten med krypto att spelarna känner sig mer bekväma eftersom risken för identitetsstöld och hacking minimeras. Krypto har därmed vuxit till att bli det främsta och föredragna valet för många spelare och det kommer att fortsätta att vara det under de kommande åren. På kasinohai.com Netticasinot kan du läsa mer om vilka som är de bästa onlinecasinon att spela hos.

Tillgång till begränsade spelområden

Eftersom krypto förde anonymiteten till casinovärlden och det praktiskt taget inte är spårbart då människor inte kopplar sin personliga information till den här digitala valutan, har detta gjort det möjligt för många spelare från hela världen att få tillgång till och spela i onlinespel på platser som ursprungligen var begränsade och förbjudna. Det är ganska enkelt att tänka sig att det har skett en ökning av casinospel online i länder där det är förbjudet med landbaserade casinon tack vare kryptovalutornas framfart. Denna växande efterfrågan kommer att fortsätta att öka under de närmaste åren när onlinecasinon växer och marknadsför sig och expanderar till dessa områden.

Spelarnas vanor förändras snabbt

Då varje person har en mobil enhet har både mobilt och socialt spel en enorm inverkan på spelvärlden online. Det har skett en väldigt stor ökning i människors vilja att använda sin telefon för att spela på casinospel och andra liknande spel. Som ett resultat av det har det skett en väldigt stor ökning i spel som är gratis att spela över hela världen. Även om dessa gratisspel inte ger direkta vinster och inkomster och ses som mer som underhållning, kan intäkter fortfarande göras på andra sätt. Ofta betalar casinospelare en liten avgift för att uppgradera sitt favoritspel för att få åtkomst till vissa speciella funktioner. De är också ofta villiga att betala ett minimibelopp när de köper olika typer av virtuella erbjudanden och spelprodukter för att förbättra deras spelupplevelse. Detta visar att människor är villiga att spendera på pengar underhållning, och att till och med något som anses vara gratis inte alltid är helt gratis. Casinonoperatörer arbetar hårt för att utnyttja denna information till sin fördel eftersom dessa spelare är potentiella kunder och de har styrka i antal, vilket betyder att de kan öka sina intäkter rejält om de lyckas ta sig in på denna marknad.

Fler live dealers

Det visar sig att spelare föredrar onlinecasinon som har ett realistiskt live casino. De tycker om att spela med en engagerande ”verklig, levande” dealer, vilket är det främsta skälet till att de startade med denna spelvana, samtidigt som de aldrig behöver lämna sitt hem. Därför använder fler onlinecasinon denna information för att locka fler kunder till sina casinon. Man kan även se en förändring i hur landbaserade casinon jobbar med sina dealers. Till exempel är användningen av dynamiska, livliga dealers i spel som Blackjack och Baccarat populära hos onlinekasinon och många landbaserade casinon anstränger sig för att erbjuda engagerande dealers på casinogolvet. Ända sedan casinobranschen startade har spelarna alltid dragits till charmiga och snabbtänkta dealers. Det är helt enkelt något med denna mänskliga interaktion som gör det frestande för människor att spela mer och stanna längre. Med avancerad teknik ser dealers verkliga och lika engagerande ut online.

Landbaserade casinon på nedgång

Landbaserade casinon känner stressen från sina konkurrenter online och står inför en snabb nedgång med tanke den senaste tidens popularitet för casinosidor online. Det har skett en minskning i intäkterna under det senaste året, särskilt eftersom människor måste anstränga sig för att ta sig till till ett landbaserat casino. Dessa casinon kan ofta ligga långt bort ifrån många spelare. Det finns till exempel bara fyra stycken i hela Sverige. Detta innebär att människor måste spendera mycket pengar för att ta sig till dessa landbaserade casinon. Mängden pengar och tid som slösas bort innan en kund ens kan spela ett casinospel är redan för högt innan han eller hon ens har kommit fram till det faktiska casinot.

Utrikes

Flygplan med 191 passagerare gled av landningsbanan

Utrikes
Kozhikode Ett flygplan från Air India Express gled av landningsbanan i samband med landning i Kozhikode, i den sydindiska delstaten Kerala. Ombord fanns 191 passagerare.

Planet, som flugit från Dubai, slets i två delar.

Detta rapporterar Times of India.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

USA-sanktioner mot Hongkongledaren Lam

USA riktar sanktioner mot Hongkongs högsta politiker Carrie Lam. Arkivbild.
USA riktar sanktioner mot Hongkongs högsta politiker Carrie Lam. Arkivbild.
Foto: Vincent Yu
Utrikes
Utrikes USA inför sanktioner mot Hongkongs högsta politiker Carrie Lam, som enligt det amerikanska finansdepartementet är "direkt ansvarig för att ha implementerat Pekings inskränkningar av frihet och demokrati".
PREMIUM

Parallellt riktas sanktioner mot ytterligare tio kinesiska företrädare, däribland flera Pekingtrogna Hongkongpolitiker. Sanktionerna innebär att alla eventuella tillgångar de berörda har i USA fryses samt att amerikanska medborgare förbjuds att göra affärer med dem.

"USA står med Hongkongs folk och vi kommer att använda de verktyg och myndigheter vi har för att slå mot dem som underminerar deras oberoende", säger finansminister Steven Mnuchin i ett uttalande.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Oljekatastrof hotar paradisön Mauritius

Det japanskägda tankfartyget Wakashio, som gick på grund utanför Mauritius den 25 juli, har börjat läcka olja.
Det japanskägda tankfartyget Wakashio, som gick på grund utanför Mauritius den 25 juli, har börjat läcka olja.
Foto: Dev Ramkhelawon/AFP/TT
Utrikes
Utrikes
PREMIUM

Den japanskägda oljetanker som i slutet av juli gick på grund utanför sydöstra Mauritius har börjat läcka, rapporterar önationens regering.

– Vi befinner oss i en miljökris, säger miljöministern Kavy Ramano på en presskonferens enligt al-Jazira.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL