Annons

Klart: Karlskronas överklagan avslås

Publicerad 3 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Karlskrona får inget gehör av Riksidrottsnämnden i sin överklagan och tvångsdegraderas till division 1. Arkivbild.
Karlskrona får inget gehör av Riksidrottsnämnden i sin överklagan och tvångsdegraderas till division 1. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma / TT

Karlskronas tvångsdegradering till hockeyettan står fast.

Riksidrottsnämnden beviljar inte prövningstillstånd för Karlskronas överklagan mot Svenska ishockeyförbundets beslut.

Annons

”Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd. RIN beslutar därför att inte meddela prövningstillstånd. Svenska Ishockeyförbundets Appellationsnämnds beslut den 13 juli 2020 ska därmed stå fast” skriver RF om beslutet enligt SVT.

Svenska ishockeyförbundets licensnämnd meddelade i juni att Karlskrona inte får licens för spel i hockeyallsvenskan på grund av dålig ekonomi. Karlskrona överklagade beslutet till förbundets appellationsnämnd, men fick nej.

Karlskrona överklagade på nytt, denna gång till Riksidrottsnämnden (RIN) som är svensk idrotts högsta domstol. Men även där blev det negativt besked för Karlskrona.

Karlskrona, som spelade i SHL så sent som 2017-18, ersätts i hockeyallsvenskan av Väsby.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons