Annons

Mona Sahlin summerar sitt politiska liv

Publicerad 3 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Före livvaktsskandalen var Mona Sahlin nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arkivbild.
Före livvaktsskandalen var Mona Sahlin nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

"Makt lös" heter Mona Sahlins memoarer som publiceras den 22 september. Sahlin har fått hjälp att skriva av Henrik Johnsson som också producerade hennes "Sommar i P1" i slutet av juni. 2017 blev Mona Sahlin dömd för att ha skrivit ett falskt intyg till sin livvakt och tvingades avsluta en 40 år lång karriär som politiker.

Memoarboken inleds under hennes sista vecka som partiledare för Socialdemokraterna 2011 och handlar om hennes liv fram till i dag, uppger förlaget. Dessutom görs historiska tillbakablickar. Sahlin tycker att livet utanför offentligheten gett henne möjligheten att summera sin politiska karriär men också att betrakta dagens socialdemokrati som är en annan än när hon började.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons