Annons

Spelare i England kan riskera kort för hosta

Rött kort för hosta?
I den engelska ligafotbollen kan det bli verklighet när säsongen drar i gång igen.
Publicerad 3 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kevin Friend är en av alla Premier League-domare som får nya regler att förhålla sig till i coronapandemin. Arkivbild.
Kevin Friend är en av alla Premier League-domare som får nya regler att förhålla sig till i coronapandemin. Arkivbild.Foto: Lindsey Parnaby/AP/TT

Det engelska fotbollsförbundet FA har tagit fram nya riktlinjer för domare gällande regler under coronapandemin. I ett dokument på FA:s webbplats står det bland annat att domarna ska vidta åtgärder om någon spelare medvetet, och från nära håll, hostar en motståndare eller matchdelegat i ansiktet. Ett sådant tilltag anses lika allvarligt som ovårdat språk eller gester.

I dokumentet står vidare att domarna inte ska straffa spelare för rutinmässiga hostningar och att de ska påminna spelarna om att inte spotta.

Annons

Coronaviruset, som kan leda till infektionssjukdomen covid-19, är en droppsmitta och smittar via droppar (aerosol) från exempelvis hosta och nysningar.

Den engelska herrligan Premier League sparkar i gång igen den 12 september. För damerna väntar bland annat kvartsfinaler i FA-cupen 26–27 september.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons