Annons

Kvinna får livstids fängelse för knivmord

Med över 100 knivhugg mördade kvinnan i 50-årsåldern en jämnårig kvinna efter ett bråk i en lägenhet i Sundsvall på nyårsafton.
Sundsvalls tingsrätt dömer henne nu till livstids fängelse.
Publicerad 4 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kvinnan döms mot sitt nekande. Arkivbild.
Kvinnan döms mot sitt nekande. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

De båda kvinnorna, som inte kände varandra sedan tidigare, hade blivit hembjudna till en väninna för att fira in det nya året. Men efter festen, under tidig morgon dagen därpå, bröt ett bråk ut mellan de båda besökarna. Det hela slutade med att den ena kvinnan högg ihjäl den andra kvinnan, enligt brottsutredningen med över 100 knivhugg.

När polisen anlände till platsen, efter att ha larmats dit av värden för festen vid sextiden på morgonen, hittade man kvinnan sittandes över den livlösa personen i hallen precis innanför ytterdörren med en kniv i handen.

Annons

Enligt tingsrätten är motivet till mordet inte helt klarlagt, men kvinnan själv har uppgett att hon kände sig kränkt, mobbad och ifrågasatt av de andra två på festen under kvällen. Kvinnan var även vid tillfället kraftigt berusad och hade under lång tid brukat ett narkotikaklassat medel som kunde leda till höjd aggressivitet och minskad impulskontroll, resonerar rätten.

Tingsrätten finner inga förmildrande omständigheter för mordet och kvinnan döms mot sitt nekande till livstids fängelse.

Hon ska även betala skadestånd på 60 000 kronor till tre av den mördade kvinnans anhöriga.

Hennes advokat Christian Shumkov säger till Sundsvalls Tidning att kvinnan är missnöjd med domen och vill överklaga den.

– Hon menar att hon inte borde ha dömts över huvud taget, säger han.

Marc Skogelin/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons