Annons

Polisen släpper bild av bilen från mordplatsen

På övervakningsfilm från platsen där en tolvårig flicka sköts till döds natten till söndag syns mycket folk och en vit bil av kombimodell. Polisen släpper nu en bild på bilen – och säger att de gärna vill komma i kontakt med de personerna och få uppgifter om bilen för att komma vidare i utredningen.
Publicerad 4 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Folk samlas vid blommorna och ljusen på rastplatsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en bensinmack i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen.
Folk samlas vid blommorna och ljusen på rastplatsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en bensinmack i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen.Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Vi har tittat på övervakningsfilm från platsen och säkrat material som ingår i förundersökningen. Med det tillsammans med de uppgifter som vittnen lämnat skapar vi oss en bild om vad som hänt på platsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Lägger pussel

Samtidigt vill polisen gärna komma i kontakt med de som var på rastplatsen i Botkyrka när skjutningen ägde rum – och med personer som har sett den bil som syns på övervakningsbilderna från tillfället. Därför har polisen nu publicerat en bild av bilen på sin hemsida.

Annons

– Vi har hållit förhör med vittnen och andra, men vi vill också ha in uppgifter om sådant som har skett före eller efter händelsen, säger Mats Eriksson.

Han betonar att polisen helst själv vill göra bedömningen av om tips eller iakttagelser kan vara av intresse i utredningen, i stället för att vittnen själva gör det.

– Även till synes små saker kan vara viktiga när vi lägger ett pussel om vad som hänt, säger han.

Polisen jobbar nu på flera plan samtidigt. Samtidigt som vittnen hörs ägnar de sig åt inre spaning för att se om det finns några tidigare händelser som kan ligga bakom dödsskjutningen.

God lokalkännedom

TT: Det finns de som tvekar att höra av sig till polisen på grund av rädsla. Hur ska ni få folk att prata?

– Det gör vi genom att ha god lokalkännedom om medborgare och ungdomar i området. Det är lokalpolisen och kommunpolisen som har det i första hand. Om befolkningen har ett högt förtroende så kan vi möta dem på ett bra sätt, säger Mats Eriksson.

Han berättar att utredningen pågår med full fart framåt, men kan inte avslöja vilka tekniska spår som polisen säkrat eller vilka vapen som använts. Han kan inte heller gå in på om det finns många kulhål på brottsplatsen.

Petronella Uebel/TT

Polisen eftersöker iakttagelser som gjorts av den vita bilen som antas ha använts vid skjutningen på en mack i Botkyrka i helgen och har nu släppt en bild av bilen från övervakningsfilmen.
Polisen eftersöker iakttagelser som gjorts av den vita bilen som antas ha använts vid skjutningen på en mack i Botkyrka i helgen och har nu släppt en bild av bilen från övervakningsfilmen.Foto: Polisen
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons