Annons

Skådepelaren Reni Santoni död

Publicerad 5 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Reni Santoni, till höger i bild, i samband med inspelningen av komedin 1966.\nReni Santoni, till höger i bild, i samband med inspelningen av komedin 1966.
Reni Santoni, till höger i bild, i samband med inspelningen av komedin 1966.\nReni Santoni, till höger i bild, i samband med inspelningen av komedin 1966.Foto: Robert Kradin/AP/TT

Reni Santoni, känd i rollen som den osanitära restaurangägaren Poppie i tv-serien Seinfeld, har gått bort. Han blev 81 år gammal.

Santoni föddes i New York och började synas på vita duken i mitten av 60-talet. Innan dess hade han inlett sin skådespelarkarriär på teaterscenen.

Annons

1971 medverkade han i neo-noir-klassikern Dirty Harry, följt av bland annat Döda män klär inte i rutigt 1982 och Cobra 1986.

Under sina sista år i livet drabbades Santoni av flera olika sjukdomar, bland annat cancer. Han dog till slut på ett hospis i Los Angeles, enligt Hollywood Reporter.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons