Annons

Åtalas – spelade för hög musik från raggarbil

Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En 18-årig man åtalas för att ha spelat för hög musik från sin bil. Arkivbild.
En 18-årig man åtalas för att ha spelat för hög musik från sin bil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 18-årig man i Dalarna ställs inför rätta för att ha spelat för hög musik från sin bil.

Det hela inträffade en tidig tisdagsmorgon i centrala Mora i slutet av juli, då mannen enligt åtalet spelade hög musik från sin amerikanska 60-talsbil.

Annons

Föraren av bilen och ett par andra på platsen uppmanades av polisen att lämna platsen för att de störde den allmänna ordningen. Enligt åtalet fortsatte de spela hög musik när de körde genom stan med polisbilen bakom sig och fortsatte med detta tills bilen stannades på nytt av patrullen.

– I förhör har han själv sagt att han tyckte att de spelade hög musik och att han hade ont i huvudet när han kom hem eftersom det varit så hög musik, säger åklagaren Ewa Henriksson till P4 Dalarna.

Åtalet i Mora tingsrätt gäller förargelseväckande beteende, och påföljden som kan komma i fråga är böter. Mannen har bekräftat händelseförloppet men varken erkänner eller förnekat brott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons