Kultur och nöje

Hollywood anklagas för undfallenhet mot Kina

Biograf i Peking, Kina. Hollywood kritiseras för att anpassa filmer efter den censurtyngda kinesiska filmarknaden. Arkivbild.
Foto: Alexander F. Yuan/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Hollywoodjättar skräddarsyr filmer för att passa in på den lukrativa kinesiska filmmarknaden, skriver amerikanska Pen i en ny rapport.
PREMIUM

I den 94 sidor långa rapporten med titeln "Made in Hollywood, censored by Beijing" ("Gjord i Hollywood, censurerad av Peking") beskriver amerikanska Pen i detalj hur de största filmbolagen i Hollywood, men också stjärnregissörer, anpassar filmer efter Kinas censurlagar.

– Vår största oro är att Hollywood i allt högre utsträckning normaliserar självcensur för att möta Pekings förväntningar, säger James Tager, författare till rapporten och verksam i amerikanska Pen, till Hollywood Reporter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

P4 startar insamlingsvecka med livekonsert

Programledaren Titti Schultz leder den stjärnspäckade galan. Arkivbild.
Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Årets insamlingsvecka för Världens Barn i P4 startar med en livekonsert med bland andra Sarah Dawn Finer, Benjamin Ingrosso och Petra Marklund.

"Jag är jätteglad och tacksam över att få bidra i den här viktiga galan. Det är så tungt att ta in när barnen far illa och på det här sättet kan vi rikta det jobbiga till något bra. Det kommer att bli så fint och superkul att spela med Blacknuss också", säger artisten Petra Marklund i ett pressmeddelande.

Programledare är Titti Schultz och konserten sänds direkt från Radiohuset i Stockholm på sömdagen den 27 september.

Bokrecensioner

Spännade flikböcker och sommarnostalgi

Kultur och nöje
Barnspalten Eva Emmelin om böcker för vetgiriga och för sommarnostalgiker.

Den är här nu, tiden då vi borde få sommarminnen utskrivna på recept. När kvällarna blir mörka och inga kläder är riktigt rätt. Vore jag läkare skulle jag ordinera Kom dagen kom natten av Åsa Lind och Emma Virke (Lilla Piratförlaget). Där kan vi återuppleva den där sista riktiga sommardagen, när höststormarna är på väg med vattnet är badvänligt och humlorna surrar. Så finurligt konstruerad är den att den går att bläddra igenom nästan som än vanlig bok – eller vips veckla ut som en sommardag som ligger framför våra fötter i all sin värme och allt sitt ljus. När dagen övergår i natt övergår berättelsen i något mer drömlikt, här kan alla simma utan puffar för ”under vattnet är armarna vingar” för att sluta i det livsavgörande hoppet. Hoppet om att det blir sommar igen!

Bok med finess

Även Godnatt alla katter av Bàrbara Castro Urío (Lilla Piratförlaget) har skapats med finess. Här är en variant av den klassiska flikboken, där varje ny sida har en ny utstansning som presenterar en ny färg. Formen gör ett klassiskt upplägg, upprepningar i text och små variationer i bild, spännande och roligt för de minsta.

Underverkligheten – upptäck hur allt hänger ihop av Rasmus Åkerblom, med illustrationer av Erik Svetoft (Bonnier Carlsen) är en bok för den vetgiriga. Här ges fördjupad kunskap om sådant som många funderar över: universum, svarta hål, livets uppkomst, ljus, luft, virus och snor (!). Frågorna är eviga, men känns aktuella. Till och med Coronaviruset har hunnit smyga sig in, om än i en bisats som måste ha lagts till i sista sekund. Tonen är familjär, med du-tilltal, och passar bra för högläsning och gemensamt utforskande på kvällskvisten. En liten varning bara för att stora frågor kan sätta igång små hjärnor och göra nattningen utdragen!

Resor i tanken

Vi fortsätter att gå på djupet, och resa i tanken i dessa tider av isolering och försiktighet. Jordens underjordiska platser är den senaste i serien av Jens Hansegård och Anders Nyberg (Bonnier Carlsen). Vi har läst om läskiga väsen, mystiska platser, utdöda djur och fantastiska byggen. Att gå under jorden och utforska grottor, tunnlar och hemliga rum är både spännande och intressant. Texterna är enkla men fulla av information, och precis som i övriga böcker får fantasin sitt rum, med kapitel för sådant som faktiskt inte finns, men kanske skulle kunna finnas. Det här är böcker som väcker nyfikenhet och vetskap om hur mycket det finns att upptäcka, och hur många saker som finns som ögat vid första anblick inte ser.

Bortom det uppenbara

Anna Höglunds nya bok Barnet som inte kunde blunda (Lilla Piratförlaget) går också den bortom det uppenbara. Ser du mer om du aldrig stänger ögonen? Vill du ens se så mycket, och vad missar du om du inte kan blunda? Höglunds böcker är alltid lika mycket för vuxna som för barn, såväl illustrationerna som text och tema behöver flera läsningar för att verkligen sjunka in och begrundas. Det är vackert, vemodigt och väldigt fint.

Slutligen en ny och efterlängtad bok om klass 1b av Helena Bross och Christel Rönns (Bonnier Carlsen). Kompisboken innehåller både berättelsen ”Kompisar” om när fröken ger barnen ”hemliga kompisar”, och en fylla-i-del för att lära känna klasskompisarna och lägga in uppgifter om sig själv och de egna vännerna.

Kultur och nöje

Tillbaka i mästerkocksköket

Jennie Walldén.
Kultur och nöje
TV I tio olika säsonger har de kämpat om att bli Sveriges mästerkock och slutligen stått som stolta segrare med konfettiregn över sig och en statyett i handen. I kväll är det åter dags för mästerkocksvinnarna att kavla upp ärmarna för att denna gång möta varandra och göra upp om titeln ”Decenniets mästerkock” i TV4:s jubileumsprogram med samma namn.

– Det är ett helt annat motstånd än vad vi hade i de vanliga säsongerna. Alla är så otroligt vassa och duktiga, säger Jennie Walldén från Tygelsjö, som blev Sveriges mästerkock 2013.

Ja, vad händer egentligen när man slänger in åtta vinnarskallar i ett matlagningsprogram? Allt, verkligen allt kan hända, om man frågar Jennie Walldén.

– Men framförallt blir det väldigt kul. När jag fick höra om idén och blev tillfrågad om jag kunde och ville vara med, kändes det bara roligt. Samtidigt undrade jag hur de skulle lyckas få ihop oss alla, säger Jennie Walldén.

Nej, samtliga tio vinnare från starten 2011 medverkar inte i programmet. Den första vinnaren Louise Johansson och Erik Hammar som vann 2018, uteblir, men i övrigt får Jennie Walldén sällskap av alla de övriga vinnarna. Som skåningen Sandra Mastio som vann 2015. Och naturligtvis finns juryn med Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing på plats en sista gång tillsammans för att bedöma mästerkockarnas kokkonster.

Kändes det konstigt att komma tillbaka till mästerkocksköket?

– Ja, det kändes väldigt konstigt att komma tillbaka, jag har ju inte varit där på sju år! Men det var sig relativt likt, lite mer uppbyggt och säkrare kanske, haha.

– Det roliga är att när jag var här sist så hade jag inte en tanke på att jag skulle vinna. Jag sökte ju till programmet för att det verkade så kul att vara med.

Och sedan blev det vinst, karriärbyte, en väldigt framgångsrik restaurang och fyra kokböcker …

– Haha, ja, det är galet. Samtidigt så är det upp till oss själva vad vi gör av en sådan här vinst.

Ny kokbok

I morgon släpps hennes fjärde kokbok Wok, ris, nudlar (Bonnier fakta) som precis som titeln antyder är en djupdykning i de olika områdena.

– Jag gillar okomplicerat, men många upplever asiatisk matlagning som komplicerat och därför försöker jag bena ut allt i boken. Man kan säga att det är som en skola, och man får en hel del tips på vad man ska tänka på för att lyckas. Det handlar ofta bara om små, små enkla trick. Min förhoppning med alla mina böcker är att läsarna ska våga experimentera själva så att de kan variera rätterna på sina sätt. Ha en mer spännande vardag!

Om någon vecka fyller din restaurang Namu fem år, hur har den resan varit?

– Det har varit en fantastisk resa. När vi öppnade, två år efter att jag vann Sveriges mästerkock, hade varken jag eller min man någon branscherfarenhet alls. Men vi kände att det bara var att köra och göra det på vårt vis. Och det blev väldigt bra. Namu är omtyckt av våra gäster, men också av vår personal som vi har lyckats behålla ovanligt länge för att vara restaurangbranschen, säger Jennie med ett skratt.

– Och att vi fick Michelinguidens utmärkelse Bib Gourmand redan 2017 är jag väldigt stolt över, så den ser vi till att behålla.

Det har ju minst sagt hänt grejer sedan du vann 2013. Hur var det att gå fram till juryn nu, var det fortfarande nervöst?

– Jo men det var det, fast nervöst på ett helt annat sätt. 2013 var jag så osäker, nu var jag mer spänd på vad de skulle säga. Alla vi som vunnit programmen har ju någon relation till jurymedlemmarna idag, så man är inte rädd för dem på det sätt som man var tidigare.

Och om någon sitter och funderar på att söka till Sveriges mästerkock, vad säger du då?

– Klart att man ska söka! Man har inget att förlora, man kan bara vinna. Och vinner man inte tävlingen så har man fått en vinst i form av nya vänner, erfarenheter och en massa rolig tid. Ta chansen!

Mästerkockarna, bakre raden: Amir Kheirmand, Gabriel Jonsson och Sigrid Bárány. Mitten: Klara Lind, Catarina König, Sandra Mastio och Jennie Walldén. Främre raden: Juryn bestående av Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström.

FAKTA

Jennie Walldén

Ålder: 44 år.

Bor: I Tygelsjö, uppväxt i Kristianstad.

Aktuell: I tv-programmet Decenniets mästerkock med premiär på TV4 och TV Play i kväll klockan 20.00, och med kokboken Wok, ris, nudlar (Bonnier fakta).

Mer: Driver restaurangen Namu i Malmö med inriktning på koreanska smaker med lokala råvaror. Är dessutom sommelier, tv-kock och kokboksförfattare.

Favoriter:

Råvaror: Vitlök, japansk soja och alla former av kål.

Redskap: En väldigt stabil skärbräda och ett stekkärl som tål extrem hetta.

Maträtt: Koreansk bbq. Det kan jag äta alla dagar i veckan. Det är fräscht, gott och nyttigt. Alla jag känner gillar det.

Dryck: En god champagne, och även lite lättare röda viner. Jag gillar Barolo-viner från Piemonte.

Kultur och nöje

"Schitt's Creek" stor vinnare vid Emmygalan

24-åriga Zendaya blev den yngsta kvinnliga skådespelaren hittills att ta hem en drama-Emmy för sin insats i 'Euphoria'.
Foto: ABC/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje "Watchmen" och "Succession" tillhörde vinnarna. Men Emmynatten ägdes främst av "Schitt's Creek", när inget var som vanligt då tv-världen skulle firas coronasäkert.
– Välkommen till pand-Emmys, hälsade värden Jimmy Kimmel.

Det var inte mycket som var som vanligt vid nattens sändning av Emmygalan. Utanför Staples Center i Los Angeles, därifrån galan sändes, var det öde.

I stället för att posera framför kamerablixtrar på röda mattan fick de nominerade och de flesta prisutdelarna – liksom övriga intresserade – följa och delta i galan hemifrån. Fler än 100 nominerade filmades i sina hem, och en del vinnare fick sina statyetter av en person klädd i en smokingliknande skyddsdräkt. Dräkterna har skapats av Katja Cahill och Guy Carrington, i samarbete med en skyddsdräktstillverkare.

"Schitt's Creek" skrev historia under den udda galan. Den kanadensiska komediserien följer en välbärgad familj som hamnar i ekonomisk kris och tvingas flytta till lilla Schitt's Creek.

Catherine O'Hara och Eugene Levy prisades för bästa huvudroller i en komedi. Strax därefter fick Dan Levy hålla tre tacktal i rad, då serien tog hem manus- och regipriserna, liksom han själv för bästa manliga biroll i en komediserie. Sedan tog Annie Murphy hem den kvinnliga birollsstatyetten och serien knep av bara farten dessutom bästa komediserie.

Enligt The Hollywood Reporter är det rekord i antal Emmys för en enskild säsong av en komediserie, totalt fick serien nio stycken tillsammans med de två priserna som delades ut tidigare i veckan.

Ruffalo fick pris

När komedipriserna var avklarade kunde strålkastarljuset delas något, och flera serier hade i alla fall något att fira. HBO:s "Succession" tog hem manus- och regipris för dramaserie, liksom det finaste priset för bästa dramaserie. Kanalens "Watchmen" plockade ett par skådespelarpriser (Regina King för bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie och Yahya Abdul-Mateen II för bästa manliga biroll), liksom bästa miniserie.

Viss politik smög sig in under galan, inte minst mångfaldsfrågor och Black lives matter. Mark Ruffalo uppmanade folk att rösta för ett enat USA senare i höst, när han tog emot priset för bästa huvudroll i en miniserie för "I know this much is true".

– Rösta för kärlek, medkänsla och vänlighet, sade han.

"Successions" manusförfattare Jesse Armstrong ägnade sitt tal till att otacka när han tog emot priset för bästa dramaserie.

– Jag vill säga otack till viruset, för att det håller oss isär i år. Jag vill säga otack till president Trump för hans kassa och okoordinerade svar. Otack till Boris Johnson som gör samma sak i mitt land, otack till alla nationalister och alla nationalistiska regeringar i världen som är motsatsen till vad vi behöver just nu. Och otack till alla mediemoguler som låter dem sitta kvar vid makten.

Leddes av Kimmel

Galan leddes av programledaren och komikern Jimmy Kimmel, som i sitt inledningsanförande skojade friskt, både om det faktum att han i princip var ensam i den jättelika byggnaden och om pandemin i allmänhet.

– Man kan inte ha ett virus utan en värd, sade han.

Han ställde också den relevanta frågan om varför det hålls en gala mitt under en pandemi och pågående brandkatastrof i USA.

– För att det är roligt, och det behöver vi just nu, sade han.

Gustav Sjöholm/TT

Jesse Armstrong valde att otacka coronaviruset, Donald Trump och Boris Johnson, när han tog emot priset för bästa dramaserie.
Jesse Armstrong valde att otacka coronaviruset, Donald Trump och Boris Johnson, när han tog emot priset för bästa dramaserie.
Foto: ABC/AP/TT
Nasa-astronauten Christopher Cassidy skickade en hälsning från rymdstationen ISS.
Nasa-astronauten Christopher Cassidy skickade en hälsning från rymdstationen ISS.
Foto: ABC/AP/TT
Julia Garner prisades för sin skådespelarinsats i 'Ozark'.
Julia Garner prisades för sin skådespelarinsats i "Ozark".
Foto: ABC/AP/TT
Catherine O'Hara inledde priskavalkaden för 'Schitt's Creek'.
Catherine O'Hara inledde priskavalkaden för "Schitt's Creek".
Foto: ABC/AP/TT

FAKTA

Fakta: Emmyvinnare 2020 (i urval)

Bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie: Catherine O'Hara ("Schitt’s Creek")

Bästa manliga huvudroll i en komediserie: Eugene Levy ("Schitt's Creek")

Bästa komediserie: "Schitt’s Creek"

Bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie: Regina King ("Watchmen").

Bästa manliga huvudroll i miniserie: Mark Ruffalo ("I know this much is true").

Bästa miniserie: "Watchmen".

Bästa kvinnliga huvudroll i dramaserie: Zendaya ("Euphoria").

Bästa manliga huvudroll i en dramaserie: Jeremy Strong ("Succession").

Bästa dramaserie: "Succession".

Kultur och nöje

Lindorff om "Bonde"-dramat: Kunde inte andas

Linda Lindorff programleder 'Bonde söker fru'. Arkivbild.
Foto: Karin Wessl n/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Coronapandemin präglar årets säsong av "Bonde söker fru" – men helt fritt från närkontakt blir det inte i programmet.
– När någon får känslor för en annan människa är det svårt att hålla avstånd, konstaterar programledaren Linda Lindorff.

Den 15:e upplagan av TV4:s populära dejtingprogram "Bonde söker fru" har varit långt ifrån normal. Till följd av coronapandemin tvingades produktionen hålla sig till en rad olika säkerhetsrutiner. Något förbud mot pussar fanns däremot inte.

– I det stora hela innebär det att vi har följt alla rekommendationer som finns. Vi jobbar med vuxna människor och är utomhus hela tiden. Och vi ser till att alla som är med har koll på sin egen hälsa, säger Linda Lindorff.

Kraxig i halsen

Vid ett tillfälle under sommarens inspelning kände en av deltagarna av symtom.

– Det var en person som kände sig kraxig i halsen, och då avbröts inspelningen. Man pausar tills man har rett ut, testat och fått svar, berättar Linda Lindorff.

Själv var hon inte särskilt orolig för sin hälsa – Linda Lindorff var en av dem som tidigt drabbades av viruset, och som fick antikroppar.

– Jag hade varit trött, hängig, haft muskelvärk, men jag förstod inte riktigt att det var det jag hade. Jag fick även om smakbortfall, innan man skrev om det som ett symtom, och tänkte "Gud vad konstigt att jag inte kan smaka av min egen chiligryta".

Höll andan

Programledaren menar att kärlek behövs extra mycket i mörka pandemitider.

– Det är en väldigt fin, varm och kärleksfull säsong som faktiskt har överraskat mig mer än någon annan säsong genom tiderna, och det säger en del med tanke på att jag har gjort det här i 15 år. Det är inte på ett olyckligt vis, man tänker att vi gör det här "in the name of love".

Hon hintar om att det blir en hel del spänning i programmet.

– På en gård blir det så mycket dramatik att det näst intill liknar sommaren med Simon! säger Linda Lindorff.

Inbitna "Bonde söker fru"-tittare känner till den dramatiska händelsen från 2018 när Simon Ohlsson skulle på en kärleksresa med brevskrivaren Frida Eriksson. Men hon dök inte upp på flygplatsen, och mjölkbonden tvingades åka ensam.

– Alla som har följt "Bonde söker fru" vet att det var känslosamt och inte så enkelt att ta sig igenom. Jag säger inte om det här slutar lyckligt eller olyckligt, men dramatiken var på den nivån att jag inte kunde andas under en minut. Jag höll andan, hur ska vi göra nu?

Sofia Sundström/TT

Hästbonden Linn Regild medverkar i årets 'Bonde söker fru'. Pressbild.
Hästbonden Linn Regild medverkar i årets "Bonde söker fru". Pressbild.
Foto: Daniel Ohlsson
Patrik Fernlund söker kärleken i TV4:s dejtingprogram. Pressbild.
Patrik Fernlund söker kärleken i TV4:s dejtingprogram. Pressbild.
Foto: Daniel Ohlsson
Hästbonden Mats Thomsson hoppas på att hitta den rätta. Pressbild.
Hästbonden Mats Thomsson hoppas på att hitta den rätta. Pressbild.
Foto: Daniel Ohlsson
Skogs- och spannmålsbonden Pontus Mikaelsson är en av årets deltagare i 'Bonde söker fru'. Pressbild.
Skogs- och spannmålsbonden Pontus Mikaelsson är en av årets deltagare i "Bonde söker fru". Pressbild.
Foto: Daniel Ohlsson

FAKTA

Fakta: Årets bönder

Medverkande bönder är:

Mats Thomsson, 54 år, hästbonde och hovslagare, Gotland.

Pontus Mikaelsson, 35 år, skogs- och spannmålsbonde, Dalvik.

Erik Bolang, 30 år, köttbonde och sågverksansvarig, Dunker.

Jon-Erik Andersson, 44 år, skogsbonde, Näsviken.

Erik Carlsson, 39 år, köttbonde, Vimmerby.

Erik Parai Arnesson, 25 år, köttbonde och klövvårdare, Skruv.

Linn Regild, 28 år, hästbonde, Färingsö.

Patrik Fernlund, 32 år, skogsbonde, Kråksjö.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Kultur och nöje

"Nomadland" Oscarsfavorit efter Toronto

Frances McDormand spelar huvudrollen i prisbelönta 'Nomadland'.
Foto: Searchlight Pictures/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Filmen "Nomadland" har tilldelats People's choice award, det finaste priset på filmfestivalen i Toronto, skriver flera medier.

Därmed seglar filmen, regisserad av Chloé Zhao, upp som en av förhandsfavoriterna inför nästa års Oscarsgala. Tidigare år har filmer som mottagit utmärkelsen i Toronto, som "Jojo Rabbit", "Green book", "12 years a slave", "The king's speech" och "Slumdog millionaire" både nominerats till och, i alla fall förutom det förstnämnda, även belönats med en Oscar för bästa film.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

"Sånt är livet"-artisten Anita Lindblom död

Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten 'Sånt är livet', har gått bort vid 82 års ålder. Arkivbild.
Foto: Jan Björsell / SvD / TT
Kultur och nöje
Kultur
PREMIUM

Artisten Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten "Sånt är livet", har gått bort vid 82 års ålder efter en kortare tids sjukdom.

Lindblom, som var bosatt i Frankrike sedan 1969, somnade in den 6 september, bekräftar sonen Jörgen Lindblom Andersén för TT.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

"Sånt är livet"-artisten Anita Lindblom död

Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten 'Sånt är livet', har gått bort vid 82 års ålder. Arkivbild.
Foto: Jan Björsell / SvD / TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Artisten Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten "Sånt är livet", har gått bort vid 82 års ålder efter en kortare tids sjukdom.

Lindblom, som var bosatt i Frankrike sedan 1969, somnade in den 6 september, bekräftar sonen Jörgen Lindblom Andersén för TT.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL