Annons

Ingen världsfinal för svenska ryttarstjärnor

Kvalserien ställdes in och i stället välkomnades alla deltagande länder till världsfinalen i Nations Cup i Barcelona i höst.
Så var det tänkt.
Men pandemin vill inte ge vika och därför får finalen rött ljus.
Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det blir ingen världsfinal i Nations Cup i Barcelona för Peder Fredricson och övriga landslagsryttare. Pandemin sätter stopp. Arkivbild.
Det blir ingen världsfinal i Nations Cup i Barcelona för Peder Fredricson och övriga landslagsryttare. Pandemin sätter stopp. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Den spanska arrangören och Fei, det internationella ridsportförbundet, har länge ansträngt sig för att få flera av världens främsta hoppryttare till Barcelona i början av oktober.

Till slut blev hindren oöverstigliga.

Annons

Ingmar De Vos, ordförande i Fei, skriver i ett pressmeddelande:

"Det är ett gemensamt beslut taget av Fei, Spanska ridsportförbundet och värden, Real Club de Polo i Barcelona. Vi har undersökt varje möjligt scenario, däribland ett arrangemang utan publik, men kombinationen av situationen i Katalonien och de reserestriktioner som fortfarande råder, innebär att finalen dessvärre inte kan genomföras i Barcelona. Riskerna är helt enkelt för stora."

Sverige hoppar i förstaligan i Europadivisionen och var ett av tio lag från den som hade en garanterad plats i världsfinalen. Om situationen tillåter och säsongen kommer i gång 2021 består ligan av samma lag som kvalade in 2019. Förutom Sverige är det Belgien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Irland, Italien, Nederländerna, Norge och Schweiz.

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Fredrik Jönsson och Evelina Tovek såg förra året till att Sverige kom trea i finalen i Barcelona.

Irland vann före Belgien.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons