Bahoui: "Jobbigaste tiden i AIK"

AIK:s kräftgång fortsätter.
I mötet med Elfsborg tog gästerna hem alla tre poäng och seglade upp som ny tabelltrea.
– För mig är det här den jobbigaste tiden i AIK i hittills, säger Nabil Bahoui efter 1–2-förlusten.
Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Nabil Bahoui upplever en tung tid i AIK.
Nabil Bahoui upplever en tung tid i AIK.Foto: Erik Simander/TT

AIK:s nye tränare Bartosz Grzelak, som i förra veckan tog över efter Rikard Norling, har inte fått någon drömstart på sitt nya jobb. Efter 0–0 borta mot Kalmar blev det förlust hemma mot Elfsborg. Efter matchen fick tränaren stöttning av Nabil Bahoui.

– Det är rätt man vi har. Det är vi spelare som måste kolla oss i spegeln och förstå vad som krävs för att representera en klubb som i AIK, säger han.

Slarv från Mets

AIK började bäst och radade upp hörnor i den första halvleken. Redan efter tre minuters spel höll hemmalaget på att ta ledningen efter en lågt slagen hörna som en framstormande Paulos Abraham fick träff på. Tim Rönning i Elfsborgsmålet lyckades hålla bollen på rätt sida mållinjen med hjälp av en jätteräddning.

Trots den starka öppningen var det Elfsborg som skulle ta ledningen i matchen.

I den 18:e minuten snappade Per Frick upp en slarvig rensning från AIK:s Karol Mets. Frick avancerade in i banan och prickade in 1–0.

Elfsborg skulle även utöka till 2–0. Simon Olsson frispelade stekheta Jesper Karlsson som enkelt placerade in bollen i Jakob Haugaards vänstra hörn.

"Var tokfri"

Det var fjärde matchen i rad som Karlsson nätade.

– Jag vet inte var de var, men jag var tokfri. Jag skrek på Simon och la den i mål. Jag fattade ingenting, säger Jesper Karlsson efter matchen.

AIK:s Nabil Bahoui gjorde sin första match från start efter den allvarliga knäskada han åkte på under förra säsongen. 29-åringen, som största delen av matchen utgick från en kantposition, lyckades inte förbättra Stockholmslagets dystra målfacit och byttes ut efter en timmes spel.

– Jag vill bidra med det jag varit bra på det här är min första start på sex, sju månader. Man vill visa mer, men jag måste följa den här trappan, bli utbytt i 60:e minuten och förstå allvaret i skadan, säger han.

Hemmalaget flyttade upp positionerna i den andra halvleken och fick in en sen reducering genom lagkapten Henok Goitom. Närmare än så kom man inte.

Slutresultatet 2–1 innebär att Elfsborg passerar Djurgården och klättrar upp på tredje plats i tabellen. AIK är tolva på 13 inspelade poäng.