Annons

Skottskadad man i Tensta förd till sjukhus

Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man har skjutits i Tensta. Arkivbild.
En man har skjutits i Tensta. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man har förts till sjukhus efter att ha skottskadats i Tensta i nordvästra Stockholm.

Polis och ambulans larmades klockan 00.37 på natten mot torsdag. Mannen, som är i 20-årsåldern träffades i nedre delen av kroppen. Skadeläget är oklart men han var vid medvetande när polisen kom fram.

Annons

Polisen har under natten sökt efter en misstänkt gärningsman med både helikopter, hundpatrull och poliser i området.

– Vi är på plats för att fånga upp så mycket information som möjligt och det gör vi bland annat genom att röra oss i området och se om det är någon som har sett eller hört något, sa polisens presstalesperson Towe Hägg till TT under natten.

Tidigt på torsdagsmorgonen meddelade polisen att de fortfarande befann sig i området men med färre patruller. Ingen misstänkt har gripits.

Polisen har inlett en förundersökning angående synnerligen grov misshandel. Vid sjutiden på morgonen hävdes avspärrningarna på platsen efter att polisens tekniker blivit klara med brottsplatsundersökningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons