Ogbu snuvade sitt gamla Sirius på segern

Först orsakade Moses Ogbu straffen som gav Sirius ledningen.
Sedan snuvade den förre Siriuskaptenen ex-klubben på segern, genom att skjuta Mjällbys 1–1-mål i 87:e minuten.
Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Moses Ogbu nätade mot sin gamla klubb Sirius.
Moses Ogbu nätade mot sin gamla klubb Sirius.Foto: Rickard Nilsson/TT

Det mesta handlade om Moses Ogbu när Mjällby och Sirius spelade oavgjort i Hällevik. När gästernas Mohammed Saeid kunde skjuta 1–0 från elva meter i 20:e minuten var det efter att anfallaren orsakat straffen med en tröjdragning.

Men nigerianske Ogbu, som uppnådde hög status i Sirius under sina två framgångsrika sejourer i klubben, fick sista ordet. Sirius gav bort bollen på egen planhalva, vilket ledde till att Ogbu kunde vända bort en försvarare och snyggt pricka in ett vänsterskott från distans.

– Första halvlek var vi inte på den nivå vi vill. Men i andra halvlek börjar vi springa mer och till slut får vi mål också, säger Ogbu till Dplay.

29-åringen valde att inte fira målet som såg till att det blev delad pott på Strandvallen.

– Att spela mot så många lagkamrater, det var en speciell match för mig, säger han.