Annons

Regering avgår efter korruptionshärva

Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Mauretanien har skakats av politiska skandaler de senaste åren. I fjol lämnade Mohamed Ould Abdel Aziz (bilden) presidentposten efter korruptionsanklagelser. Arkivbild.
Mauretanien har skakats av politiska skandaler de senaste åren. I fjol lämnade Mohamed Ould Abdel Aziz (bilden) presidentposten efter korruptionsanklagelser. Arkivbild.Foto: Ludovic Marin/AP/TT

Mauretaniens premiärminister avgår tillsammans med hela sin regering. Beskedet kommer dagen efter det att landets parlament lagt fram en rapport om påstådd korruption där flera ministrar ifrågasätts.

Det västafrikanska landet har skakats av en rad politiska skandaler de senaste åren. I fjol lämnade den dåvarande presidenten Mohamed Ould Abdel Aziz, även han korruptionsanklagad, sin post och ersattes av sin nära allierade Mohamed Ould Cheikh El Ghazouani.

Annons

Ny premiärminister blir den politiske veteranen Mohamed Ould Bilal, som nu har uppgiften framför sig att forma en ny regering.

Uppemot hälften av Mauretaniens befolkning räknas som fattig och landet, som till stor del består av öken, klassas som ett av världens minst utvecklade. Medan överklassen har blivit rik på gruvindustri och kommersiellt fiske lever de allra flesta invånare som småbönder eller boskapsskötare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons