Annons

Tågstopp i Värmland – varningar för helgen

Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tågstoppet påverkar alla tåg på sträckan Göteborg-Öxnered-Karlstad. Arkivbild.
Tågstoppet påverkar alla tåg på sträckan Göteborg-Öxnered-Karlstad. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Det är stopp i tågtrafiken i mellan Grums och Edsvalla i Värmland. Stoppet påverkar alla tåg på sträckan Göteborg-Öxnered-Karlstad. Orsaken är en misstänkt solkurva.

– Tills vidare har vi ingen prognos för när trafiken kan köra som vanligt. Det kan vara så att tågbolaget väljer att sätta in bussar, men det beslutar de, säger Pär Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket efter larmet på torsdagsförmiddagen.

Annons

En solkurva är en lokal utknäckning eller sidoförskjutning av ett spår på grund av solvärme. Därför förbereder Trafikverket inför det varma vädret som väntas skölja in över landet.

– Vi jobbar lite förebyggande inför helgen och inspekterar banor där det finns risk för solkurvor. Vi vet att det är en ökad risk när det drar in en värmebölja, säger Pär Aronsson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons